Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Ayı Piyasası Temizliği: Bu Ülkelerde Bir Kripto Para Ürününü Sonlandıracak!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Latin Amerika ve Orta Doğu’da kripto para destekli banka kartı hizmetini sonlandıracağını açıkladı.

Binance 24 Ağustos Perşembe günü resmi sosyal medya mecraları üzerinden yaptığı açıklamada, Latin Amerika ve Orta Doğu’da kripto para destekli banka kartı ürününün kullanımını 21 Eylül itibariyle sonlandıracağını duyurdu.

Binance, konu hakkında herhangi bir neden göstermezken kararın bölgelerdeki kullanıcıların %1’den daha azını etkileyeceğini belirtti.

Latin Amerika’da yaklaşık 1 yıldır kullanımda olan Binance Card, bölgenin en büyük ülkelerinden Arjantin’de geçtiğimiz yıl ağustos ayında, Brezilya’da ise henüz bu yılın başında ocak ayında kullanıma sunulmuştu.

Binance’in söz konusu ürünü kullanıcıların temel günlük harcamaları için kripto paraları kullanmalarına olanak sağlıyordu. Bu doğrultuda yapılan açıklamada, karardan etkilenen kullanıcıların çözüm olarak kripto para ödeme platformu Binance Pay’i kullanabileceğine yer verildi. Binance, Binance Pay‘i henüz geçtiğimiz günlerde Brezilya’da da başlattığını açıklamıştı.

Öte yandan Binance, son günlerde hizmet ve ürünleri ile ilgili verdiği kararlar ile dikkat çekiyor. Borsa, kısa bir süre önce ödeme devleri Visa ve Mastercard gibi kurumlar arasında bağlantı sağlayan Binance Connect platformunu doğru kaynak kullanımı ve uzun vadeli bir adım olarak kapatma kararı almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!