Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Düzenleyicilerin Hedefinde Yer Alan BUSD Son İki Yılın En Düşük Aktiflik Seviyesinde

Stablecoin ihraççısı Paxos tarafından basımı durdurulan Binance USD (BUSD) gönderen ve alan adres bakımından son iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

On chain analitik platformu Glassnode 3 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, BUSD alan adreslerin ortalamasının 24,200 ile son iki yılın en düşük seviyelerine ulaştığına işaret etti. Platform, BUSD gönderen adreslerin ise 23,179 ile son iki yılın en düşük seviyesi olan 23,190‘ı geride bıraktığının altını çizdi.

Ayrıca platform BUSD’nin 7 günlük transfer ortalamasının da 30,006 ile son iki yılın en düşük seviyelerine düştüğüne dikkat çekti.

Öte yandan verilere göre BUSD medyan işlem hacmi, 7 günlük ortalama bazında 1,2 bin dolarla son 1 ayın en yüksek değerine ulaştı. Önceki en yüksek değer, 26 Nisan tarihinde 992 dolar olarak kaydedildi.

Geçtiğimiz şubat ayında Paxos’un New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) gelen karar doğrultusunda BUSD’nin ihracını sonlandırmasıyla stablecoin’in piyasa değeri hızla düşüş göstermeye başlamıştı. ABD Merkez Bankası (FED), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve NYDFS tarafından hedef alınan stablecoin’in piyasa değeri, tüm zamanların en yüksek değeri olan 23,3 milyar dolardan 6,1 milyar dolara kadar gerileyerek %73 düşüş gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!