Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor Bitcoin Yatırımları Hakkında Konuştu: Hissedarlar Arkamızda

Yazılım şirketi MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, şirketin ve hissedarların Bitcoin (BTC) stratejisinde kararlı olduklarını belirtti.

Saylor 2 Mayıs tarihinde katıldığı programda, yakın tarihte açıklanan şirketin birinci çeyrek finansal raporlarına değindi. Microstrategy’nin mevcut Bitcoin pozisyonu hakkında konuşan Saylor, şirketin, hissedarların ve borç verenlerin Bitcoin stratejisinde kararlı olduklarını ifade etti.

Geçtiğimiz çeyrekte yazılım faaliyetlerinden kayda değer bir kar elde ettiklerini bildiren Saylor, yazılım faaliyetlerinin borçları ödemek ve daha fazla Bitcoin alımını finanse etmek için verimli bir nakit kaynağı olduğunu öne sürdü.

Mevcut Bitcoin pozisyonlarındaki zararları hakkında konuşan kurucu, Bitcoin’in son 3 yılda yıllık %50’nin üzerinde değer kazandığına işaret ederek Bitcoin yatırımında başarılı olmanın uzun vadeli yatırım stratejisi gütmeye ve oynaklığı en aza indirmeye bağlı olduğunu belirtti.

Bitcoin’in genel olarak itibari para birimlerine, geleneksel finans sistemine ve diğer risk varlıklarına karşı artan küresel güvensizlik ile finanse edildiğini ima eden Saylor, yakın zamanda ABD’de meydana gelen bankacılık krizi sonrası Bitcoin’de yaşanan yükselişe dikkat çekti.

Öte yandan Saylor, yaşanan bankacılık krizinde iflas eden bankalardan olan ve kripto para piyasasının önemli aktörlerinden biri olarak bilinen Silvergate hakkında ise şu ifadelerde bulundu:

Silvergate’in başına gelen talihsiz bir durumda uzun vadeli tahvillerden oluşan büyük bir portföyü olan herhangi bir banka için çok çok zor zamanlardayız.

Geçtiğimiz günlerde 2023’ün ilk çeyreğine dair finansal raporlarını açıklayan Microstrategy, Bitcoin kaynaklı zararının %90’ın üzerinde azaldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!