Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DX.Exchange Kripto Para Platformu Aslında ‘Sahte’ Mi? Platformun Şüpheli Bir Firma İle Bağı Tespit Edildi!

Dx.Exchange isimli kripto para borsası, Ocak ayının ilk haftalarında piyasaya çıkış yapmış ve ciddi anlamda ses getirmişti. Estonya merkezli bir fintech tarafından kurulan kripto para borsası, temelde blockchain tabanlı bir şekilde büyük firmaların hisse senedi alım ve satımını sağlayıp, kripto para birimleri ile Apple, Tesla ve Facebook gibi devlerin hisse senet alım satımını kripto para kullanıcılarının ayağına getiriyordu.

Platform piyasaya çıkar çıkmaz bir güvenlik açığı ile gündeme gelmişti ve geçtiğimiz 9 Ocak tarihinde bütün ağ bakıma alınmıştı. Ancak görünüşe göre DX.Exchange sadece bununla da anılmıyor ve iddialara göre platform paravan bir şirket olabilir

CCN kaynağının aktardığı habere göre, Limor Patarkazishvili isimli iş adamı, borsanın sahibi olarak gözüküyor. Patarkazishvili, SpotOption isimli ‘şüpheli’ ikili opsiyon platformu bu ayın başlarında ‘çatırdamaya’ başlayan kadar, platformun %90 oranında sahibiydi. SpotOption firması İsrail içerisinde kurulan ve Times of Israel kaynağının aktardığına göre dünya çapında yüzlerce müşteriyi dolandıran firmalardan da birisi konumunda. İkili opsiyon, doğası gereği bir sahtekarlık olarak görülmüyor ancak İsrail içerisinde bu piyasa o kadar dolandırıcı kaynıyor ki, hükümet geçtiğimiz Ocak ayında bu sektörü yasaklamaya karar vermişti.

Bunun yanı sıra 2010 yılında kurulan SpotOption’un sadece 5 yıl içerisinde ‘inanılmaz’ büyümesi de şüpheli geçmişe katkı sağlamakta. Firma o kadar hızlı büyüdü ki, CEO Lee Elbaz 2015 tarihinde yaptığı röportajda ”biz endüstrinin parçası değiliz, endüstrinin kendisi biziz” açıklamasında bulunmuştu. Bunun yanı sıra 2018 yılının Ocak ayında firmanın İsrail içerisindeki bürosu CEO Lee Elbaz’ı arayan FBI ekipleri tarafından da basılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment