Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ECB Yetkilisi Konuştu: Binance ve Kripto Para Açıklamaları

Avrupa Merkez Bankası (ECB) denetim kurulu üyesi Elizabeth McCaul, Binance ve FTX gibi uluslararası kripto para şirketlerinin ek gözetime ve katı kurallara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

McCaul 5 Nisan tarihinde ECB resmi web sitesi üzerinde yayınlanan blog gönderisinde, iflas eden kripto para borsası FTX ve dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance gibi belirli bir genel merkezi bulunmayan kripto para şirketlerinin risk teşkil ettiğini öne sürdü. McCaul, bu şirketlerin uluslararası regülatif iş birliği çerçevesinde daha katı kurallara tabi olması gerektiğini iddia etti.

Kurul üyesi, Avrupa Birliği’nin geliştirdiği MiCA mevzuat taslaklarının henüz emekleme aşamasında olduğunu ve bireysel varlıklar üzerinde etkili olsa da karmaşık uluslararası yapılardan kaynaklanan sorunları tam olarak çözemeyeceğini ifade etti.

Hiçbir yargının tüzel kişilerin yasal statülerini ve sorumluluk şemalarını açıklamadan faaliyetlerini yürütmesine izin vermemesi gerektiğini dile getiren McCaul, Binance gibi herhangi bir genel merkezi olmadığını iddia eden şirketlerin dahi denetlenebilir olması gerektiğinin altını çizdi.

McCaul konsolide grupların uluslararası bankaları denetlediği geleneksel finansal sistemden emsaller göstererek uluslararası koordinasyonun nasıl sağlanacağını ve bu alanın kontrol altında tutulacağına yönelik daha fazla fikir yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!