Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ECB Yöneticisi: Devletlerin Bu Hamlesi Kripto Paraların Lehine Olacak!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yöneticisi Fabio Panetta, Dijital Merkez Bankası Parası’nın (CBDC) önemini vurguladı ve bu entegrasyonun kripto paralara da iyi geleceğini belirtti.

Fabio Panetta 5 Ocak tarihinde sunduğu argümanda, blokzinciri teknolojisi ve kripto paralar için önemli açıklamalarda bulundu. Kripto paralar konusunda özellikle son aylarda yaşananların ardından olumsuz bir tutum sergileyen Panetta, blokzicirine duyduğu hayranlığı gizleyemedi.

Panetta, CBDC konusunda desteğini yinelerken devletlerin bu konuya yönelmesinin kripto paraların da lehine olacağını ifade etti. Panetta, arkasında elle tutulur bir ekibi olmayan ve destek almayan projelerin düzenleyiciler tarafından adeta bir şans oyunu gibi ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Arkasında resmi bir destekçisi olmayan kriptolar topluma yükledikleri maliyetlere uygun olarak vergilendirilmelidir. Hatta bunlar direkt olarak kumar gibi ele alınmalıdır. Düzenlenmemiş bir kripto endüstrisinin topluma maliyeti göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir.

Panetta, CBDC’lerin hem vergilendirmeyi hem de “savunmasız tüketicileri” korumaya yönelik tedbirleri içereceğini vurguladı. Panetta, vergilendirme ve düzenleme olsa bile kripto paranın sektörünü kontrol etmek için yetersiz kalacaklarını öne sürdü.

MiCA mevzuatının önemli bir adım olduğunu belirten Panetta yine de bu yasanın geniş çaplı kripto para akışı için yetersiz olacağını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!