Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarderden Kripto Paralarda Çöküş Uyarısı: Nedeni Bu Olacak!

Ünlü milyarder Mark Cuban, merkezi borsalarda sahte hacim yaratılarak yatırımcıların manipüle edildiğini ve bunun fark edilmesinin kripto para piyasasındaki bir sonraki çöküşü doğuracağını öne sürdü.

Cuban 5 Ocak tarihinde verdiği bir röportajda, merkezi borsalardaki çok sayıda token’da “Wash Trade” yöntemiyle hacimlerin yüksek tutulduğunu ve yatırımcıların manipüle edildiğini iddia etti. Ünlü milyarder kripto para piyasasındaki bir sonraki krizin bu manipülasyonun farkına varılmasından kaynaklanacağını dile getirdi.

Manipülatörün herhangi bir varlık sınıfında anlaşmalı olduğu bir diğer taraf ile sürekli olarak alımsatım işlemi gerçekleştirerek hacimlerin yüksek tutulmasına verilen isim olan “Wash Trade” işlemi yatırımcıları manipüle etmeye yönelik bir stratejidir. Cuban röportajda, çok az kullanıma sahip bir çok token’a bu yöntemle hacim sağlandığını ve ilgili tokenların sözde on milyonlarca dolarlık hacme sahipmiş gibi gösterildiğini öne sürdü.

İfadelerinin yalnızca bir tahminden ibaret olduğu ve herhangi bir delile sahip olmadığını vurgulayan ünlü milyarder, bu iddiasının aksine felaketlerle geçen 2022 yılının ardından kripto para piyasasının 2023 yılında daha sakin geçeceğini belirtti.

Ünlü milyarder, daha önceleri de Bitcoin’in geleceğine inandığını ancak fiyatların daha da düşmesini beklediğini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!