Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Yöneticisinden Kripto Para Açıklaması

Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden biri kısa süre önce yaptığı açıklamalarda kripto para pazarındaki sabitkoinlerin (stablecoin) çok büyük bir tehdit unsuru olmadıklarını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası yönetim konseyi üyelerinden olan ve günümüzde Deutsche Bank’ın başkanlığını üstlenen Jens Weidmann, kripto paralarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Weidmann bu seferki yorumlarında daha çok sabit değerli kripto paralara, yani değeri belli bir varlığa sabitlenmiş olan sabitkoinlere yoğunlaştı.

Weidmann konu hakkında yaptığı açıklamalarda sabitkoinlerin belli başlı alanlarda kullanışlı olabileceklerini, özellikle yatırımcıların sabitkoinlerden faydalanabileceklerini belirtti. Ancak Weidmann yatırımcıları yine de olabildiğince temkinli olmaya çağırıyor ve sabitkoinlerin de zaman zaman riskli olabileceklerini vurguluyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Henüz tehlike alarmları çalmıyor ama yine de temkinli olmak lazım.”

Facebook’un Dijital Parası

Sabit kripto paralar hakkında konuşan Weidmann daha sonra Facebook’un Libra adlı projesinden de bahsetti. Weidmann tarafından yapılan yorumların diğer yetkililerden farklı olduğunu söylemek mümkün.

Facebook’un dijital parası hakkında olumlu açıklamalarda bulunan Weidmann, özellikle başlangıç aşamasında bu projenin önünü kesmemek gerektiğini düşünüyor. Weidmann ayrıca Libra projesinin gerçekten hayata geçmesi halinde bu projenin insanlar için faydalı dahi olabileceği görüşünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment