Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Petrol Şirketleri Blockchain ile Yüzde 30 Tasarruf Edebilirler

Blockchain teknolojisiyle ilgili yapılan yeni bir araştırma, bu teknolojinin petrol sektöründe yüzde 30’a kadar tasarruf sağlatabileceğini gösteriyor.

ABD‘deki Blockchain şirketlerinden Data Gumbo bu teknolojinin potansiyel kullanım alanlarıyla ve bu alanlarda sunacağı avantajlarla ilgili yeni bir araştırma yaptı. Şirketin CEO’su Andrew Bruce kısa süre önce Bloomberg’e verdiği demeçlerde bu araştırmanın sonuçlarından bahsetti.

Kendisi tarafından yapılan açıklamalara göre eğer petrol şirketleri klasik evrakları bırakıp Blockchain teknolojisine geçiş yaparlarsa yüzde 30’a kadar varan oranlarda tasarruf edebilirler. Petrol ve doğal gaz pazarlarının 2017 yılındaki toplam değerleri 2.6 trilyon dolar civarındaydı. Bu kadar büyük bir sektörde yüzde 30 gibi bir tasarruf oranı kulağa oldukça ilgi çekici geliyor.

Bu şirketin özellikle enerji sektörüne pek uzak olmadığını belirtmek gerekiyor. Data Gumbo bundan birkaç ay önce birkaç farklı dev enerji şirketinden toplamda 6 milyon dolar yatırım toplamıştı. Bu şirketler arasında Equinor, Sudi Aramco gibi isimler bulunuyordu.

Data Gumbo’ya yatırım yapan şirketlerin beklentileri Data Gumbo’nun petrol ve doğal gaz sektörlerinde kullanılan tedarik zincirlerini iyileştirmesi, bu sektörlerdeki mevcut eksikliklerden bazılarını gidermesi ve sektördeki işleyişi genel olarak geliştirmesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment