Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Edward Snowden, Bitcoin (BTC) Konusunda Haklı Çıktı

Ünlü bilgisayar uzmanı Edward Snowden, Mart 2020 yılında yaptığı Bitcoin (BTC) fiyat tahmininde haklı çıktı. Eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi çalışanı olan Snowden, gizli Pentagon evraklarını sızdırmış ve bir süre dünyanın en çok konuşulan ismi olmuştu. Snowden, Bitcoin hakkında farklı açıklamalarda bulunsa da bu kendisinin yaptığı fiyat tahmininde haklı çıktığı gerçeğini değiştirmiyor.

Bitcoin fiyat tahmininde yanılmadı 

Edward Snowden 13 Mart 2020 tarihli gönderisinde, ilk defa Bitcoin almak istediğini ifade etti. Yaşanan fiyat düşüşünün çok fazla panik kaynaklı olduğunu ancak bunun temelinde sağlam bir gerekçe bulunmadığını ima eden Snowden, aslında fiyatın kısa süre içerisinde toparlanabileceğine dair bir açıklama yapmış oldu.

7 Aralık tarihinde bu gönderisini hatırlatan Snowden, o tarihlerde BTC fiyatının 5.000 dolara kadar gerilediğini belirtti. Aslında verilere bakıldığında BTC fiyatının o tarihlerde 3.700 dolara kadar düştüğü, BitMEX borsasının çökmesi ile düşüşün durduğu görülmekte. Yani BTC fiyatı Snowden’in bu gönderisinden sonra yaklaşık olarak 6,5 kat arttı.

Snowden de önce eleştirip sonra fikir değiştirenlerden 

Aslında Snowden de ilk yıllarında Bitcoin’i eleştirenlerden olmuştu. Ünlü ajan Mart 2018 tarihinde yaptığı açıklamada, “Bitcoin’in sonsuza kadar süremeyeceğini” vurgulamıştı. Bitcoin ağındaki ölçeklenebilirlik sorununa işaret eden Snowden, gizlilik eksikliğinin de önemli bir sorun olduğunu belirtmişti.

Kendisi bunun devamında Mart 2019 tarihinde ise tüm mal varlığını Bitcoin’e aktarabileceğini vurgulamıştı. Yani Snowden ilk başta Bitcoin’i eleştirenlerden birisi konumundayken çok kısa sürede BTC tarafına geçmiş gibi gözüküyor.

ABD doları, Bitcoin karşısında eriyor 

Tabii ki bu dönüşümde Bitcoin’in ABD dolarına karşı ortaya koyduğu inanılmaz yükseliş de etkili olmuş olabilir. Snowden kısa süre önce yayınladığı gönderisinde ABD dolarının 2013 yılından bu yana Bitcoin karşısında değerinin %99,93’ünü kaybettiğini öğrendiğini de paylaştı.

Verilere bakıldığında ise 1 ABD dolarının bundan 10 yıl önce 418.760.469 SATS, 5 yıl önce 239.157 SATS ve şu an ise 5.200 SATS değerinde olduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!