Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Duyurdu: G7 Ülkeleri Kripto Paralar Hakkında Ne Konuştu?

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, 7 Aralık 2020 tarihinde paylaştığı gönderisinde bugün sabah saatlerinde oldukça verimli bir G7 telekonferansı düzenlediklerini belirtti. Mnuchin özellikle Covid19’a karşı alınabilecek önlemlerin, hızlı bir ekonomik toparlanma için stratejilerin ve kripto paraların konuşulduğunu belirtti. Peki G7 ülkeleri kripto paralar hakkında ne konuştu?

G7 ülkelerinden ortak karar: kripto paraların regüle edilmesine destek 

ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Kanada ve Japonya’nın oluşturduğu G7 ülkelerinin hazine ve maliye bakanları bugün telekonferans ile görüştü. Mnuchin bunu resmi bir şekilde duyursa da toplantının içeriği hakkında henüz teyit edilmiş bir açıklama yok.

Ancak ZeroHedge kaynağı tarafından aktarılan bilgilere göre, “dijital paraların regüle edilmesi” konusunda G7 ülkelerinin maliye bakanlarından güçlü bir destek görüldü. Mnuchin toplantı sonrasında “dijital paraların regüle edilmesi konusunda” G7 ülkeleri arasında fikir birliği oluştuğunu ve bunun desteklendiğini belirtti.

Aslında son dönemde Bitcoin fiyatının muazzam artışı kesinlikle bütün gözleri kripto para sektörüne çevirdi. Kurumsal yatırımcıların yüklü alım yapması, BTC’yi bir anda ABD’nin en ünlü ekonomistlerinin diline düşürdü. Bunların bir kısmı olumlu yorumlarda bulunurken Ray Dalio’yu da kapsayan bir kısım olumsuz yorumlarda bulundu. Dalio, Bitcoin’in ve kripto paraların “çok büyümeleri” durumunda devletler tarafından yasaklanabileceğini belirtmişti. Mnuchin’in ve G7 ülkelerinin regülasyon ifadesiyle kastettikleri şey ise üstü örtülü bir yasaklama olabilir.

Mnuchin giderse Bitcoin bundan nasıl etkilenecek? 

Mnuchin hala görevini kaybetmemiş olsa da ABD’nin yeni dönem başkanı Joe Biden’ın Mnuchin yerine başka birisini düşündüğü biliniyor. Biden’ın Mnuchin yerine Bitcoin karşıtı ve eleştirmeni Janet Yellen’in Hazine Bakanı görevine getirebileceği haberi gündemde dolaşmaya başladı bile. Yani Mnuchin’in yakında görevinden ayrılacak olması bile ABD’nin ve Mnuchin’in açıklamalarına göre G7 ülkelerinin sert Bitcoin regülasyonları getirmesine engel olamayabilir.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong geçtiğimiz ayın sonlarında benzer bir regülasyon haberi paylaşarak BTC fiyatının neredeyse %20 değer kaybetmesine yol açmıştı. Eğer G7 ülkelerinin Bitcoin ve kripto paralara uygulamayı düşündükleri regülasyonlar düşünüldüğü kadar sert olursa, piyasada yeniden panik başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!