Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yusko: Bitcoin’i Uzun Vadede Durduramayacaklar

Morgan Creek Digital’ın kurucu ortağı Mark W. Yusko, Bitcoin hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yusko’ya göre Bitcoin, uzun vadede karşılaştığı zorluklarla mücadele ederek yükselişini koruyacağını öne sürdü.

CNBC’de bir programa katıldığını ifade eden Mark W. Yusko, öncelikle konuğu olduğu Brian Sullivan’a Bitcoin hakkındaki soruları için teşekkür etti. Bitcoin hakkındaki olumlu tahminlerini gerekçelendirmek için Money Over Internet Protocol’ün (İnternet Üzerinden Para Protokolü – MOIP) en önemli yeniliklerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak finansal işlemlerde üçüncü şahısları ortadan kaldırdığını söyledi. 

Geleneksel finans sisteminin bu yenilikten korktuğunu söyleyen Yusko, hükümet aracılığıyla bu tehdit unsurunun ortadan kaldırılması için çaba verildiğini belirtti. Bu da Yusko’ya göre yalnızca kısa vadede bir korku ve şaşkınlığa sebep oluyor, uzun vadede değil.

Yusko, 2017 yılında Çin’in yaptığı yasağa değindi

Mark Yusko, Bitcoin’de görülen mevcut durumu Çin’in 2017 yılında BTC’yi yasaklamasına benzetti. 

“Ocak-Eylül arasında, BTC 4 katın üzerinde artış göstererek 1000 dolardan 4.500 dolara çıktı ve Bitcoin’i benimseme oranı hızla yükseliyordu. Çin ise kripto para borsalarını yasaklamaya çalıştı ve Bitcoin %20’lik düzeltmeyle 3.600 dolara düştü. Ardından küresel çapta Bitcoin’in öldüğüne dair konuşmalar yapılmaya başlandı.”

Konuyla ilgili olarak Yusko, Coinbase CEO’su Brian Armstrong‘un ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin hakkında yapmış olduğu kripto para kısıtlama politikası iddialarına da değindi. CEO’ya göre bu iddialar, mevcut finansal sistem tarafından yenilikleri kabul etmemek için bir bariyer görevi görüyor.

“Bitcoin devletler tarafından yönetilemez”

Bitcoin’in küresel, sınırsız, merkeziyetsiz bir ağ olduğunu üstüne basarak söyleyen Yusko, hiçbir devletin Bitcoin’i yönetemeyeceğini ifade etti. Zaman içerisinde BTC’nin yükselmeye devam ettiğini dile getiren CEO; yatırımcıların değer odaklı ve uzun vadeli yatırım yaptıklarını, bununla birlikte spekülatörlerin yalnızca fiyata odaklanarak kısa vadeli yatırım yaptıklarından bahsetti.

bitcoinYatırımı alışveriş yapmaya benzetti

“Yatırımcılar uzun vadeli bir değer yaratır, spekülatörler ise mevcut fiyatı belirler. Hızlı değişim dönemlerinde bazı fiyat hareketleri görülebilir. Fiyatlar, algılanan tehdide yanıt olarak aşağı yönlü hareket ettiğinde aşağıdaki kural geçerlidir:

Yatırım yapmak, yeni bir şeyler satışa sunulduğunda insanların mağazadaki tüm ürünleri almalarına benzer ve fiyat düştükçe insanlar daha fazlasını almak için diğer mağazalara da koşar.”

Yusko’unun bu konudaki en iyi tavsiyesi ise “mağazada kalmak” oldu. Mevcut durumda Bitcoin hakkında karşılaşılan söylentilerin beklenmedik olmadığını vurgulayan Yusko, son olarak Bitcoin’in tüm bu olumsuzluklarla baş ederek yoluna devam edeceğini söyleyerek “Buy and HODL” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!