Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple MoneyGram Hisselerinin Üçte Birini Satıyor

Blockchain devi Ripple MoneyGram adlı finans şirketindeki hisselerinin üçte birini satma kararı aldı. ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu verilerine göre Ripple’ın elinde bu satış sonrasında da kayda değer miktarda hisse kalacak.

SEC tarafından paylaşılan belgelere göre Ripple sahip olduğu MoneyGram hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor. 4 milyona kadar hisse satışı yapabileceğini duyuran şirketin bu süreci tamamlamak için Mart 2021’e kadar süresi olduğu öğrenildi.

Geçen yıl 4.10 dolardan yatırım yaptı

Bir ödeme şirketi olan MoneyGram’ın misyonu bünyesindeki kuruluşların daha etkili ve verimli bir şekilde para transferi yapmasını sağlamak. Geliştirdiği XRP adlı kripto para ile tanınan Ripple bu şirkete geçen yıl hisse başı 4.10 dolar gibi bir fiyattan yatırım yaptı.

SEC kayıtlarına göre MoneyGram’ın tedavülde 72 milyon 517 bin 539 hissesi bulunuyor. Ripple’ın bunun yüzde 8.6’lık kısmına sahip olduğu, ayrıca fazladan 5.95 milyon hisseyi satın alma hakkının olduğu biliniyor. Şirket bugün alınan bilgilere göre sahip olduğu bu hisselerin yaklaşık yüzde 33’ünü (4 milyon) elden çıkarmayı planlıyor.

ripple-sec-belgeleri-moneygram
Ripple’ın 4 milyona kadar hisse satmayı planladığını gösteren kısım, Kaynak

MoneyGram bu sürede ne kadar değerlendi?

Ripple geçen yılın haziran ayında yapılan anlaşmayla tanesi 4.10 dolardan MoneyGram hissesi satın aldı. MoneyGram hisseleri aradan geçen bu süreç içerisinde yüzde 260 değerlendi ve çarşamba gününü (tatil nedeniyle) 7.42 dolardan kapattı. Ripple potansiyel olarak kayda değer miktarda kazanç sağlamış durumda.

Şirket an itibarıyla sahip olduğu hisselerin 4 milyon tanesini satmayı planlasa da MoneyGram ile bağlantısını koparmayı düşünmüyor. Ripple bu satış işleminin ardından tedavüldeki MoneyGram hisselerinin hala yüzde 4.44’üne sahip olacak. Ripple ilerleyen tarihlerde hisse alım hakkını devreye sokmak isterse bu oran yüzde 11’e kadar çıkabilecek. CoinDesk’e konuşan bir Ripple sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

“Ripple MoneyGram’ın içinde bulunduğu dijital dönüşüm sürecine gururla ortak olmuştur. Yalnızca potansiyel kazancımızı nakde çevirmek için böyle bir karar aldık. Alınan bu kararın ortaklık ilişkimizle alakası yoktur… MoneyGram para transferi konusunda 200’den fazla ülke ve bölgede lider durumda. Biz bu hisseleri sattıktan sonra dahi MoneyGram’ın hissedarı olmayı sürdüreceğiz. Bir yıldan biraz fazla sürede inanılmaz bir gelişme kaydettik ve uluslararası ödemeleri iyileştirme konusunda MoneyGram ile iş birliği yapmayı sürdüreceğimiz için çok heyecanlıyız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!