Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mobius: Bitcoin Fiyatını Tahmin Etmekle Uğraşmayın

Ünlü yatırım uzmanı Mark Mobius, son dönemde düşüş gösteren Bitcoin fiyatı ile ilgili Financial News‘a konuştu. Yatırımcı, “Bitcoin fiyatını tahmin etmekle uğraşmayın.” dedi.

Mobius Capital Partners LLP’nin kurucusu Mark Mobius, Bitcoin fiyatı üzerine yapılan konuşmalara istinaden bazı yorumlarda bulundu. Mobius, öncelikle Bitcoin’in şu anki fiyat seviyesinin herhangi bir güvenilir kaynağa dayanmadığını ifade etti. Ardından da BTC’nin tamamen “dedikodulara ve spekülasyonlara göre hareket ettiğini” söyledi.

“Kurumsal yatırımcılar borsalara akan Bitcoin’in sorumlusu”

Haberde, bazı büyük yatırımcıların perakende yatırımcılardan ziyade profesyonel yatırımcıların Bitcoin fiyatını yükselttiğine inandığına dair bir ifade geçiyor. Bitcoin’in 2017’de yaptığı büyük ralliyle birlikte birçok kurumsal yatırımcının adeta “kenarda beklediği” söylendi. 21Shares’in genel müdürü Laurent Kssis, Bitcoin’e yapılan kurumsal yatırımlara atıfta bulunarak borsalara akan BTC’de görülen artışın sebebinin kurumsal yatırımcılar olduğunu dile getirmişti.

Bitcoin’deki düşüş çok konuşuluyor

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Bitcoin’de görülen fiyat düşüşünü ABD’nin yeni bir kripto para politikası hazırlığından kaynaklanıyor olabileceğini öne sürmüştü. Amrstrong, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in kısıtlayıcı bir kripto para bir politikası hazırlığında olabileceğini söylemişti. Bitcoin fiyatında görülen fiyat gerilemesi için bu gerekçe henüz bir iddia olsa da birçok uzman ve yatırımcı Bitcoin fiyatı hakkındaki yorum ve endişelerini dile getirmeyi sürdürüyor.

Bitcoin’in son 24 saatteki performansı

Bitcoin (BTC) fiyatı, son 24 saat içerisinde %0.9 oranında artış gösterdi. CoinGecko verilerine göre şu anda 16.940 dolar seviyesinde fiyatlanan Bitcoin, son bir gün içerisinde 17,193 dolara kadar çıkmayı başardı. Bitcoin, bu hafta içerisinde 16.500 dolara kadar gerilemişti.

bitcoin-fiyatı

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!