Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan 20 Milyon Dolarlık Bitcoin Transferi Yorumu: Babaya Gel

Bir zamanlar Çin merkezli olan iki önemli kripto para borsası Binance ve OKEx arasındaki rekabet son hız sürüyor. Özellikle Eylül 2020 tarihinde DeFi projeleri ile ilgili olan bir gerginlik, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun, Twitter üzerinden OKEx CEO’su Jay Hao’yu engellemesine yol açmıştı. Yani iki borsa ve CEO arasında büyük bir geginlik olduğu biliniyor. Bu gerginliğin üzerine şimdi ise OKEx’in yaşadığı kötü durumun Binance’e yönelik Bitcoin akışını hızlandırması, CZ’nin neşesine neşe katmış gibi gözüküyor.

OKEx para çekme işlemlerini açsa da kan kaybetmeye devam ediyor 

 OKEx kripto para borsası 16 Ekim 2020 tarihinde bütün para çekme işlemlerini durdurmuştu. Para çekme işlemlerinin yeniden açılması ise 26 Kasım tarihinde gerçekleştirildi ve aradan geçen uzun süre birçok OKEx kullanıcısının canını sıktı. Bu da doğal olarak para çekme işlemleri açılır açılmaz fonların dışarı çıkmasına ve kullanıcıların bir kısmının kaçmasına yol açtı.

Glassnode verilerine göre borsanın BTC rezervleri bütün çekme ve yatırma işlemleri sonrasında 212.000’e geriledi.

OKEx’ten Bitcoin çıkışı hızlandı

OKEx kripto para borsası para çekme işlemlerini açar açmaz, Binance ve Huobi gibi rakip kripto para borsalarına yüklü miktarda BTC akışı olması da yukarıdaki verileri doğruluyor.  İşlemlerin ilk açıldığı anlarda OKEx borsasından Binance’e 2.000’e yakın Bitcoin aktarıldığı iddia edildi.

Binance CEO’sunun keyfi yerinde 

Binance CEO’su Changpeng Zhao da bütün bu olayların üzerine oldukça neşeli bir tweet ile durumu biraz daha kızıştırdı. Bugün, Vitalik Buterin’e uzattığı zeytin dalı ile “iyi gününde” olduğunu gösteren CZ, OKEx borsası kaynaklı BTC transferine yaptığı yorumla da bunu tasdik etmiş oldu.

Whale Alert’ın aktardığı ve 1.217 BTC ( 20.290.687 milyon dolar) içeren transferin OKEx borsasından Binance borsasına yönelik yapılması, CZ’nin oldukça neşeli bir yorum yapmasını sağladı. CZ, bu gönderinin altına “babaya gel” ifadesi ile yanıt vererek topluluğun da dikkatini çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!