Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan, Vitalik Buterin’e Bitcoin (BTC) Çağrısı

Toplam ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao, kısa süre önce yayınladığı gönderisinde Vitalik Buterin’e önemli bir çağrıda bulundu.

CZ’den Vitalik Buterin’e zeytin dalı 

CZ, Vitalik Buterin’e zeytin dalı uzatırcasına yaptığı açıklamasında, ünlü kurucunun “Bitcoin hakkında pozitif daha fazla tweet atmasını” istediğini vurguladı. Ancak bu tweet bile bazı takipçilerin “hafif bir gerginlik” sezmesinin önüne geçemedi. Tabii ki bu gerginliğin temelleri çok daha önceki yıllara dayanıyor. Daha önce hem 2019 hem de 2020 yıllarında CZ ve Vitalik Buterin arasında farklı atışmalar yaşanmıştı. Binance CEO’su ise 24 Eylül 2020 tarihinde, Buterin’in DeFi ve birçok konuda haklı çıktığını istemeye istemeye kabul etti.

Bu yaşananlara ek olarak Aslında ve Binance Chain ağları arasında da hafif bir rekabet olduğu görülmekte. Ethereum şüphesiz DeFi sektörünün en önemli ağı olsa da Binance de Binance Smart Chain gibi yeniliklerle buna yetişmeye çalışıyor. Binance kripto para borsası Binance Smart Chain tabanlı birçok DeFi projesine de açık açık destekte bulunuyor.

Ancak bütün bunlara rağmen liderlik hala açık ara Ethereum ağında gibi gözüküyor. Bu da Binance CEO’su Changpeng Zhao ve Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin arasında hafif bir gerginliğin yaşandığının hissedilmesine yol açmakta. Tabii ki daha önce Justin Sun ve Changpeng Zhao arasındaki birden fazla ortaklığın da bu gerginlikte payı olabilir.

CZ, olumlu adımlar atmaya devam ediyor 

CZ, 24 Kasım 2020 tarihinde bu gerginliği bir tebrik mesajı ile yumuşatmaya çalışmış gibi gözüküyor. CZ, Ethereum 2.0 lansmanı için gerekli bütün ETH miktarının toplanmasından sonra Buterin’i tebrik etmişti.

Ancak bütün bunlar kullanıcıların CZ ve Buterin arasında bir gerginlik olduğunu hissetmelerinin önüne geçemiyor. Bir Twitter kullanıcısı da buna atıfta bulunarak CZ’ye “Vitalik Buterin ile arkadaş mısınız?” sorusunu yöneltti.  Changpeng Zhao ise “bana kalırsa evet” yanıtı ile yine belirsiz bir cevap verdi.

Ara sıra “istemeden” birbirlerine zarar verdiklerini belirten CZ, yine de kin tutmadığını ve Vitalik’in “dâhi” olduğunu vurguladı.

“Ethereum’u seviyorum”

Binance CEO’su bunun devamında ise net bir şekilde Ethereum’u sevdiğini vurguladı. Ethereum ağı olmasa endüstrinin ve doğal olarak Binance’in de çok küçük olacağını itiraf eden başarılı CEO, hissedilen gerginliği azaltmak için de önemli bir adım atmış oldu.

Kripto para sektörünün dâhi ismi Buterin’in buna ne cevap vereceği ise merak ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!