Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Efsanevi Yatırımcı Bitcoin Tahmininde Israrcı: Dip Bu Fiyat Olacak

Mobius Capital Partners’ın kurucusu ve efsanevi yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin’in (BTC) 10.000 dolara düşeceği düşüncesini yineledi.

Mark Mobius 15 Aralık tarihinde katıldığı CNBC’nin Squawk Box programında, Bitcoin’in 2023 yılında 10.000 dolara kadar düşebileceği öngörüsünü tekrardan dile getirdi. Mobius, Bitcoin fiyatı için 10.000 dolarlık öngörüsünü ilk olarak mart ayında Bitcoin 30.000 doların üzerindeyken söylemişti.

Mobius ayrıca Bitcoin fiyatında beklediği düşüşün agresif faiz oranlarından kaynaklanacağını düşündüğünü belirtti.

Her defasında kripto paralara yatırım yapmayacağını belirten Mobius, geçtiğimiz günlerde verdiği başka bir röportajda yaşanan çöküşlere rağmen Bitcoin’in sağlam durduğunu söyleyerek kripto paraların dirençli yapısına övgülerde bulunmuştu.

Öte yandan BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda, FTX iflasıyla birlikte yaşanan krizlerin Bitcoin’i daha da etkileyeceğini belirterek Bitcoin için dip tahminini 10.000 dolar olarak güncellemişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %2,5 değer kaybı yaşayan Bitcoin, yazım esnasında 16,995 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!