Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomist: Bitcoin Merkez Bankaları İçin İyi Bir Seçenek

Ekonomist Jeffrey Tucker, Bitcoin’in merkez bankaları için iyi bir tercih olabileceğini söyledi. Ekonomiste göre, eğer merkez bankaları böyle bir hamle yaparsa Bitcoin fiyatı yükselebilir.

Amerikalı ekonomist ve yazar Jeffrey Tucker, RT Boom Bust programına katıldı. Bitcoin fiyatının son altı aydır çok iyi yükseldiğini dile getiren ekonomist, BTC boğa rallilerine değindi. Ona göre, şimdiki ralli 2017’den daha farklı ve bu rallinin yolu çok daha uzun.

Merkez bankaları sayesinde Bitcoin yükselebilir

Ekonomist Tucker, merkez bankalarının hemen hemen her şeyi bir varlık olarak bünyesinde tutabileceğini söylüyor. Özellikle Fed için bu yorumu yapan Tucker, bazı olumsuzluklara değinerek merkez bankalarının elinde pek bir koz kalmadığını ima etti.

Son zamanlarda uygulanan para politikalarının gözden düştüğünü ifade eden Tucker, Bitcoin’in merkez bankaları için iyi bir tercih olacağını söyledi.

“Merkez bankaları (böyle bir şey yaparsa), fiyat yükselişe geçebilir. Bitcoin’i, yılın ortasına gelmeden 100.000 doların üstüne çıkarabilecek birçok farklı şey var.”

Bitcoin muhtemelen değerini kaybetmeyecek

Ekonomist, Bitcoin’in merkez bankalarının kullanımı için harika bir araç olduğunu söylüyor. “Çünkü sahte ulusal paraların aksine, BTC büyük ihtimalle değer kaybetmeyecek.” diyen ekonomist, yeni Bitcoin basılmayacağını ekleyerek BTC’nin sınırlı arzını vurguladı. 

Aynı zamanda günümüz para politikalarının eskiye kıyasla itibarsızlaşmaya başladığını söyleyen Tucker, “Bitcoin bu yüzden merkez bankaları için iyi bir tercih olacaktır.” yorumunu yaptı.

Enflasyona karşı Bitcoin

ABD’de yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle ekonomiye olan güven sarsılırken enflasyon tartışmaları da gündemde. Tucker, artan enflasyon beklentileri ile ilgili şunları söyledi:

“Eğer bu analizler doğru çıkarsa insanlar enflasyona karşı kendilerini sağlama almak isteyecekler. Bunun için en iyi araç Bitcoin olacak çünkü dolar sınırsız basılırken BTC öyle değil.”

Ek olarak Tucker, yakın zamanda konuştuğu bir kaynağa göre yeni ekonomik teşvik paketiyle birlikte insanların daha çok Bitcoin alabileceklerine dair bir söylenti duyduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!