Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ray Dalio: Devletler Bitcoin’e Akan Parayı Durdurabilir

Bridgewater Associates kurucusu Ray Dalio, tarihsel olaylar dikkate alındığında Bitcoin, altın gibi varlıklara akan para akışının kesilebileceğini öne sürdü. Dalio, şok edici vergi değişikliklerinin olabileceğini söyledi.

Yatırımcı ve Bitcoin boğası Ray Dalio, paylaştığı araştırma makalesinde vergilerde yapılacak değişikliklerin farklı yatırım araçlarını etkileyeceğine inandığını açıkladı. Bunun sonucunda piyasa hareketinde de doğal bir değişim olmasını bekliyor.

Yüksek vergiler gelebilir

Tarihi ve mantığı temel alarak yorumda bulunan Dalio, parası azalan politika yapıcılarına işaret ederek, “Vergileri yükselteceklerdir ve sermaye akışının finansal borç varlıklarından diğer varlık sınıflarına aktarılmasından hoşlanmayacaklardır.” dedi.

Bu sebeple Dalio; Bitcoin, altın gibi araçlara akacak olan para akışının politika yapıcılar tarafından önünün kesilebileceğini öne sürüyor. Devletler tarafından ciddi yasakların ve yüksek vergilerin gelmesini, olası buluyor.

Nakit para koca bir hiç

Ray Dalio’ya göre nakit paranın iki işlevi var. Birincisi, nakit parayı başka bir nakit para ile değiştirmek, ikincisi ise borçlanma aracı olmayan, yüksek getiri imkanı sunan bir finansal varlığa yatırım yapmak.

Borçların büyüklüğünü dile getiren Dalio, nakit paranın bu aşamada artık bir işlevi kalmadığını söylüyor. Bunu gerekçelendirirken nakit paranın enflasyona göre büyük ölçüde negatif getiri sunduğunu gösteriyor.

Servet vergisi sermaye çıkışına yol açabilir

Ray Dalio, ABD Senatörü Elizabeth Warren’ın servet vergisi yorumuna değinerek, “Yaptığım araştırmaya göre, bu vergi büyük olasılıkla daha fazla sermaye çıkışına yol açacak ve vergi kaçaklarına neden olacaktır.” dedi.

Senatör Elizabeth Warren, Bitcoin’in spekülatif bir varlık olduğunu söylemişti

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!