Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teksas’ta Binance İsmiyle Dolandırıcılık Yaptılar

ABD’nin Teksas eyaletindeki Eyalet Menkul Kıymet Kurulu, Binance’in ismini kullanarak yatırımcıları dolandıran bir şirketin faaliyetlerini durdurdu. Bölgedeki regülatörler, daha farklı iki kripto para platformuna daha yaptırım uyguladı.

Teksaslı regülatörler, kayıt dışı bir şekilde faaliyet gösteren üç farklı kripto para platformuna karşı erişim kısıtlaması getirdi. Yatırımcılara yüksek kazanç oranları ile kısa yoldan zengin olmayı vadeden bu üç platformun, dolandırıcılık için kullanıldığı açıklandı.

Binance Assets ve BinanceAssets LTD

Filipinler Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, Delta Crypt adlı bir şirkete ilişkin uyarı yayınlamıştı. Şirket, bu uyarı sonrasında değişikliğe giderek Binance Assets, BinanceAssets LTD, Bit Kind LTD gibi isimler kullanmaya başladı.

Binance’in ismini kullanan şirket, yatırımcılara bu platformlar üstünden kazanç sağlama fırsatı tanıyor. “Altın paketi” satın alan yatırımcılara %30 oranında; “elmas paketi” satın alan yatırımcılaraysa %40 oranında kazanç garantisi veriliyor.

Teksaslı regülatörler; şirketin faaliyetlerini, Filipinler’den gelen uyarıyı ve kripto paraların riskli yapısını göz önünde bulundurarak Delta Crypt Limited’e karşı kısıtlama getirdi.

Altın ve gümüş paket sevdası

Eyalet Menkul Kıymet Kurulu petrol, doğal gaz, değerli maden ve forex piyasalarına yönelik işlemler yaptığı tespit edilen Digitaly Invest ve FxSmart Robots adlı iki şirkete karşı daha yaptırım uyguladı. %30’luk kazancın vadedildiği altın paket ve %40’lık kazancın vadedildiği elmas paket, bu şirketlerden de alınabiliyordu.

Regülatörler, her iki şirketin de insanları dolandırdığını ve Teksas’ta kayıt dışı bir şekilde menkul kıymet satışı yaptığını açıkladı. Regülatör Travis J. Iles, “Yatırımcılar kendilerine yüksek oranlarda, garanti kazanç vadeden online platformlara karşı dikkatli olmalı.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!