Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Howard Marks Bitcoin Hakkındaki Fikrini Değiştirdi

Bir yatırımcının şüpheci olması gerektiğini söyleyen milyarder Howard Marks, Bitcoin hakkındaki fikrini değiştirmişe benziyor. Marks, Bitcoin’in gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden daha iyi olduğunu açıkladı.

Oaktree Group kurucu ortağı Marks, The Korea Economic Daily’e konuştu. Milyarder, Bitcoin için ilk zamanlarda verdiği tepkinin düşünmeden ve bilgisizce olduğunu söyledi. Bunun iyi bir davranış olmadığını belirten yatırımcı, “Şimdi ne kadar çok şey bilmediğimi gördüm. O yüzden bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmamalısınız.” dedi.

2017 yılında önemsememiştim

Howard Marks, 2017 yılında Bitcoin’in içsel bir değeri olduğuna inanmadığını ifade etti. Marks, “O zamanlar 5.000 dolar olan BTC şimdi 50.000 dolara çıktı. O fiyattan alanlar haklı çıktılar.” yorumunu yaptı.

Bu konuda altın, elmas gibi varlıklara da değinen Marks, “İnsanlar içsel değeri olmayan şeylere değer verebiliyor.” dedi.

Bitcoin’i bazı açılardan övdü

Milyarder, Bitcoin ile 7/24 işlem yapılabildiğinden söz etti. Bu işlemleri devletin takip edemeyeceğini ve paranın çalınma ihtimalinin olmadığını ekledi. Sınırlı arzı ve artan telebiyle fiyatının yükseldiğine dikkat çeken Marks, “Bitcoin gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden daha iyi.” dedi.

Oğlu sayesinde Bitcoin’i var

Howard Marks, ocak ayında paylaştığı notta oğlu Andrew’in kripto paralara karşı pozitif yaklaşımı sayesinde kayda değer miktarda Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine sahip olduğunu açıklamıştı. Notta, Howard Marks şüpheciliğinin kendisine yardımcı olmadığını ve kripto paralar hakkında her şeyi öğrenmek istediği yazılıydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!