Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomistten Korkutan Bitcoin Tahmini

Makro ekonomist Henrik Zeberg Bitcoin fiyatının şimdikinden çok daha düşük bir seviyeye düşebileceğini açıkladı.

Bitcoin fiyatı yeniden 9 bin doların altına indi ve şu anda 8 bin 600-8 bin 700 dolar aralığında seyrediyor. Kimi analist bu düşüşü yükselişten önceki güç toplama süreci olarak görürken kimisi bunu daha sert bir düşüşün habercisi olarak yorumluyor.

Zeberg bunun daha sert bir düşüşün habercisi olduğunu düşünen isimlerden birisi. Kendisi Bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda binlerce dolar düşebileceğini düşünüyor. Elliot Dalga analizi yapan Zeberg; Bitcoin fiyatının haziran ayında 1760 dolara kadar düşebileceğini söylüyor. Kendisi bu düşüşe gerekçe olarak ise yükselen reel faiz oranlarını gösteriyor.

Düşüşten Sonrası

Zeberg şu anda 8 bin 600 dolar seviyesinde olan Bitcoin fiyatının 1760 dolara kadar düşeceğini söylüyor söylemesine ama Bitcoin’in bu düşüşten sonra yükseleceğini de eklemeyi ihmal etmiyor.

Kendisinin analizine göre fiyatın 1760 dolara kadar düşecek olması Bitcoin’in çökeceği anlamına gelmiyor. Hatta Zeberg’e göre Bitcoin bu kadar düştükten sonra hızla yükselişe geçecek ve birkaç kat değer kazanacak. Kendisi bu noktada iddialı bir tahminde bulunup Bitcoin fiyatının en az 34 bin dolara kadar çıkabileceğini söylüyor. Şartların uygun olması halinde 50 bin doların üstüne bile çıkılabileceğini de ekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment