Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üniversite Profesöründen Kritik XRP Açıklaması

Waterloo Üniversitesi profesörlerinden Anwar Hasan, yeni yaptığı bir araştırmasına dayanarak XRP’nin blockchain ağının özellikle kurumlar arasında Bitcoin’den daha yaygın bir kullanıma ulaşacağını belirtti.

Blockchain teknolojisinin dünyaya olan etkilerini inceleyen profesör, ilk olarak kripto para birimlerinin ve bunların blockchain ağlarının doğaya verdiği zararı mercek altına aldı. Bitcoin’in lider kripto para birimi olmasına rağmen bunun bir bedeli olduğunu belirten profesör, BTC’nin enerji sarfiyatının bazı ülkeleri bile geçtiğini ifade etti.

Bitcoin Çevreye Zarar Mı Veriyor?

Bitcoin’in yıllık olarak Avusturya kadar enerji tükettiğini belirten akademisyen, BTC’nin buna ek olarak yıllık 22 megaton karbondioksit ürettiğini ve bunun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Tek bir Bitcoin kazmanın maliyeti yapılan bir araştırmaya göre bulunulan bölgeye kıyasla 531 dolardan 26.170 dolara kadar değişebiliyor. Bu da profesöre göre Proof-of-Work tabanlı BTC gibi kripto paraların en büyük dezavantajı.

BTC yerine XRP gibi madencilik yapısına sahip olmayan ve daha çevre dostu kripto paraların uzun vadede kazanacağını belirten Hasan, kurumların da bunu fark etmeye başladığını belirtti. XRP gerçekten de kurumsal yatırımcılar arasında özellikle sınır ötesi ödemeler konusunda oldukça popüler ve küresel ısınma krizi daha da büyüdükçe BTC ile diğer kripto paraların enerji sorunu daha çok göze batabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment