Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’dan Tarihi Adım: Bitcoin Devlet Okulları Müfredatında Yer Alacak

Bitcoin’i (BTC) yasal ödeme aracı olarak ilk ülke El Salvador, Bitcoin’i şimdi de okul müfredatlarına sokmaya hazırlanıyor.

İnsanlara Bitcoin’i öğretmek için kurulmuş sivil toplum kuruluşu (STK) Mi Primer Bitcoin (MBP), El Salvador hükümetiyle iş birliğine gittiklerini duyurdu. Adı “İlk Bitcoin’im” anlamına gelen STK, iş birliği kapsamında hükümetin Bitcoin’i okul müfredatlarına sokmasına yardım edeceğini belirtti. Ülkedeki yerel Bitcoin topluluğu Bitcoin Beach’in de bu projede yardımcı olduğu vurgulandı.

Bitcoin’i benimseyen ilk ülke El Salvador, dünyaya örnek olacak. Kaliteli eğitim bu örneğin pozitif olmasını sağlamak için elimizdeki en iyi şans.

Verilen bilgilere göre Mi Primer Bitcoin, ülkede bulunan 75 devlet okulundan 150 öğretmene Bitcoin hakkında dersler vererek onların teknolojiyi öğrenmesine yardımcı olacak. İlgili öğretmenler, eğitimin programını tamamladıktan sonra okullarına dönerek ülkenin eğitim bakanlığının verdiği müfredat doğrultusunda öğrencilere Bitcoin’i öğretecek.

MBP kurucusu Jhon Dennehy, programın başarılı olması halinde 2024 yılında tüm okullara uygulanacağını söyledi. Dennehy mevcut odaklarının El Salvador halkını Bitcoin konusunda eğitmek olduğunu ancak misyonlarının Bitcoin eğitimini dünyaya yaymak olduğunu şu sözlerle ifade etti:

El Salvador halka açık Bitcoin eğitimi konusunda liderlik ediyor ve diğer milletlerin de onu takip etmesini bekliyoruz. Dünya izliyor.

Dennehy ayrıca iki Latin Amerika hükümetiyle daha El Salvador’dakine benzer bir program için erken aşama görüşmeler sürdürdüklerini söyledi. Latin Amerika ülkelerindeki Bitcoin merakı sürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, Arjantin’in Bitcoin benimsenmesi konusunda El Salvador’u geçtiğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!