Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elektrik Şirketi Kripto Para Madenciliği İçin Güneş Enerjisi Kullanıyor

 

Japonya menşeili yerel bir enerji üreticisi ve tedarikçisi Kumamoto-Energy, geçtiğimiz günlerde güneş enerjisini kripto para madenciliği için kullanmaya başladığını açıkladı. Bu aynı zamanda, ana akım medyadaki çevrecilik suçlamalarına karşılık yenilenebilir enerji ile kripto para madenciliğinin geleceğe katkıda bulunabileceğinin güzel bir örneği.

Kumamoto Güneş Enerjisi Madenciliği

Kumamoto-Energy Ltd. Şti., 20 Şubat tarihinde, 2017 yılının Kasım ayında OZ Mining isimli bir kripto para madenciliği tali şirketi kurduğunu açıklamıştı. Şirketin söylediğine göre, güneş enerjisi jeneratörlerinden artakalan üretim fazlası enerji ile kripto para madenciliği yapmayı hedefliyor. Kumamoto-Energy, Kumamoto vilayetinde ”mega güneş enerjisi jeneratörleri” yöneten TakeEnergyCorporation Ltd. Şti.’ye bağlıdır.

Şirketin açıklamalarına göre OZ Mining – tedarik bölgesi, sözleşme ve sezona bağlı olarak – Kumamoto-Energy’den ¥10-19/kWh üzerinden enerji satın alıyor, ardından veri merkezi tesisleri (maden tarlaları) ve konteyner bazlı madencilik ekipmanları kuruyor. Bu sistem müşterinin isteğine göre enerjinin olduğu her yere kurulabiliyor. Ek olarak OZ Mining, birden fazla madencinin işbirliği yapabileceği sistemlerin üretimi ve satımıyla da ilgileniyor.

Daha Yeşil Bir Gelecek İçin Madencilik

Kripto paraların en ağır eleştirilen yönü, üretiminin çok pahalı ve enerji sömüren bir yapıda olmasıdır. Kripto madenciliği endüstrisinin enerji santrallerini devraldığı ve yeryüzündeki elektriğin büyük kısmı kripto para üretiminde kullanılana kadar da katlanarak devam edeceği söyleniyor. Özellikle Bitcoin madenciliği şu anda bazı ülkelerden daha çok enerji tüketiyor ve eğer kontrol altına alınmazsa birçok çevre felaketine yol açabilir.

Her şeye rağmen Kumamoto’dan gelen bu haberler, kripto paranın daha yeşil bir gelecek yaratma potansiyeli olduğunu da gösteriyor. Hidroelektrik, güneş, rüzgar ve jeotermal gibi birçok yenilenebilir enerji kaynağı tüketicilerden uzakta bulunuyor; getirileri de diğer geleneksel ve kirletici enerji çeşitlerine göre daha dengesiz oluyor. Kripto ekonomisi, kapasite fazlası mevcut olduğunda onu kullanarak uzaktaki yenilenebilir enerjiyi yakınlaştırıyor, daha karlı ve ucuz hale getirerek tercih edilmesini sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment