Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elektronik Devi LG Blockchain Tabanlı Bir Platform Oluşturdu

Güney Kore merkezli olan ve bilgi teknolojileri alanında hizmet sunan LG Corporation’a bağlı LG CNS, yerel haber kaynağı Yonhap‘a göre yeni bir hizmet sunmaya başladı ve sunduğu bu hizmet Blockchain teknolojisine dayanıyor.

LG CNS’nin ‘Monachain’ adı altında sunduğu blockchain platformu finans, imalat ve komünikasyon alanlarında Blockchain tabanlı lojistik sunuyor.

Monachain’in özelliklerindne biri de platformda dijital bir kimlik doğrulama sisteminin, dijital arz zincir yönetim aracı ve dijital bir para biriminin bulunuyor olması. Yerel haber kaynaklarına göre Monachain platformu üzerinde ‘merkezi doğrulayıcı’ da diyebileceğimiz yeni bir tür doğrulama şekli kullanılıyor ve bu doğrulama sistemi hem kişisel doğrulamalarda hem de akıllı cihazlarla yapılan online ödemelerde kullanılabiliyor.

Monachain aynı zamanda kullanıcılarına dijital cüzdan oluşturma ve finansal faaliyetlerde bulunma imkanı tanıyor. Yonhap tarafından yapılan habere göre LG CNS bu platformu daha iyi bir seviyeye çıkarabilmek ve platform bünyesindeki dijital parayı daha geniş bir kitleye ulaştırabilmek için yerel bankalarla anlaşma sağlamaya çalışıyor. LG CNS’nin temsilcilerinden biri konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bunlardan daha da ötesi, bu şirkette tedarikçilerin bütün üretim sürecini etkili bir biçimde yönetmesini sağlayan dijital bir arz zinciri yönetim sistemi sunulduğu için Monachain iş sahiplerinin verimliliği arttırmasına da yardımcı olabilir”.

LG CNS Mart 2017 tarihinde toplamda 200’den fazla firmanın dahil olduğu R3 adlı blockchain konsorsiyumuna da katılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment