Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Kripto Para Borsası Denetimleri Tam Gaz Sürüyor

Güney Kore‘deki finansal otoriteler bir süredir yerel kripto para borsalarını sıkı takibe almışlardı ve ülkedeki borsalar çeşitli kurumlar tarafından inceleniyorlar. Ülkenin finans düzenlemeleri bakımından en üst düzey yetkili kurumu olan Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) da Güney Kore merkezli kripto para borsalarını incelemeye başladı.

Güney Koreli yetkililerin kripto para borsalarını inceleme nedenlerinden biri kripto para borsaları üzerinden para aklanıyor olma ihtimaliydi. Kripto para borsaların para aklanmasını önlemek amacıyla yürütülen araştırmalar şu ana dek Finansal Denetim Servisi (FSS) tarafından yönetiliyordu ve bu araştırmalara katılacağını duyuran FSC, süreç boyunca FSS’ye yardımda bulunacak.

FSC’nin de bu araştırmalara dahil olmuş olması hakkında yorumlarda bulunan FSC Başkan Yardımcısı Kim Yong-beom, Dünya genelindeki düzenleyicilerin söz konusu kripto paralar olduğunda daha koordine bir biçimde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

FCS, FSS’nin talebi doğrultusunda Kore merkezli kripto para borsalarının banka hesaplarını inceleyecek ve ortada para aklama karşıtı politikalara ters düşen bir durum var mı yok mu diye kontrol edecek. Korea Times tarafından yapılan habere göre yapılan denetlemelerin asıl odağı ülkenin en büyük borsası olan Bithumb olacak.

Yine Korea Times’a göre Kim Yong-beom, şu anda ülkedeki kripto para borsalarını yakından takip ediyor olmalarının bankacılık ve finansal hizmet gibi sektörlerde Blockchain teknolojisinden faydalanılmasına karşı oldukları anlamına gelmediğini belirtti ve FSC’nin hala kripto paraların birer ödeme aracı olarak ne kadar kullanışlı olabileceklerini araştırdığını vurguladı.

FSC’nin başkanı aynı zamanda kripto paralara yönelik uygulanan politikalarda küresel bir işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı ve konu üzerinde “uluslararası tartışmalar” yürütmenin bir “zorunluluk” haline geldiğini söyledi.

“Erişilebilirliği ve verimliliği sağ olsun Blockchain teknolojisinde dengeli bir gelişme yaşandığını görüyoruz. Bu teknolojinin günümüzde menkul kıymetlere uygulanan düzenlemeleri tamamen sarsma potansiyeli olduğu için yasal düzenleyicilerin baş vermeye başlamış bu zorluğa bir cevap vermeleri gerekiyor”.

FSS yöneticiliği makamını yeni almış olan Yook Suk-heun, 6 Mayıs’ta kripto paralar hakkında bazı açıklamalarda bulundu ve bu açıklamalarda kripto paraların “olumlu yönlerine” değindi. Suk-heun aynı zamanda FSS’nin “kripto para ticaretinin ve Blockchain teknolojisinin daha iyi bir hal alabilmeleri için bazı çözümler üretmek” gibi bir sorumluluğu olduğunu belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment