Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’tan Dogecoin ve Fed Paylaşımı

Tesla CEO’su Elon Musk, bugün sabaha karşı Twitter hesabından kripto paralar ile ilgili birkaç farklı paylaşım yaptı. Musk’ın paylaşımlarından biri, hem Dogecoin’in hem Amerikan dolarının arzının sınırsız olması ile ilgili oldu.

Elon Musk’ın arka arkaya gelen paylaşımlarının ilki, Bitcoin etiketi ile paylaştığı bir Linkin Park meme’i olurken bunun ardından gelenler Dogecoin (DOGE) odaklı oldu.

Musk, 14 Mayıs’ta sistemdeki verimliliği iyileştirmek için Dogecoin ekibiyle iş birliği yaptığını duyurmuştu. Decrypt’in haberine göre Dogecoin geliştiricileri, Elon Musk ile 2019’dan beri birlikte çalıştıklarını açıkladılar.

“Dogecoin, sınırsız arzı olan uyduruk bir para”

Bitcoin gibi kripto paraların arzı, maksimum 21 milyon olacak şekilde belirlenmiş durumda. Yıllar önce, üretilebilecek toplam DOGE miktarını da 100 milyar ile kısıtlama fikri tartışılmışsa da, Dogecoin’in kurucularından olan Jackson Palmer 2014 yılında böyle bir limit koymayacaklarını duyurmuştu.

Sistemin güncel işleyişi doğrultusunda; her geçen dakikada 10.000’er DOGE’luk blok ödülü dağıtılıyor. Dolayısıyla sirkülasyona her gün yaklaşık 14.4 milyon; her yıl yaklaşık 5.2 milyar yeni DOGE giriyor.

DOGE’a yöneltilen eleştirilerin bir kısmı, onun arzının sınırsız olması ile ilgili. Elon Musk, Twitter’dan Dogecoin’in kurucularından Billy Markus’a verdiği yanıtta, bununla ilgili bir meme paylaştı ve Amerikan dolarının arzının da benzer şekilde sınırsız olabileceği mesajını verdi.

ABD’de Cumhuriyetçi Partili Kongre Üyesi Warren Davidson, bu hafta düzenlenen Bitcoin 2021 konferansında Fed’in ekonomiye enjekte ettiği para miktarını yorumlayıp, “Fed, Amerikan dolarını Dogecoinleştiriyor.” açıklamasında bulundu.

dogecoin-doge-elon-musk

DOGE, Coinbase Pro’da işlem görmeye başladı

ABD’li kripto para şirketi Coinbase Global’in Coinbase Pro platformunda dün akşam saat 19:00’dan beri USD, EUR, GBP, USDT ve BTC pariteleri ile DOGE alınıp-satılabiliyor. Borsadaki güncel verilere göre aradan henüz 14 saat geçmiş olmasına rağmen DOGE/USD paritesinde 425.1 milyon DOGE’luk hacim oluşmuş bulunuyor. Diğer pariteler de dahil edildiğinde, bu sayı 476 milyonun (178.1 milyon dolar) üstüne çıkıyor.

dogecoin-coinbase

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!