Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Kazandırmaya Devam Ediyor: “Meme Coin” Paylaşımı 730x Yükseliş Getirdi!

Milyarder Elon Musk yaptığı tek bir sosyal medya paylaşımıyla bazı altcoinlerin %73.000 yükselmesine yol açtı

Attığı her adımla bir şekilde kripto para piyasasını da etkileyen Elon Musk yine boş durmadı. Milyarder 23 Kasım günü yaptığı paylaşımda, ufak bir kelime oyununa yer verince piyasa spekülatörleri bunu fırsat olarak bildi ve yeni altcoinler yarattı. Musk söz konusu paylaşımda şunları söylemişti:

Met a meta metameme?

Musk’ın bu paylaşımından sonra piyasaya sürülen “metameme” isimli tokenlar kısa sürede yükselirken içlerinden bir tanesi %73.428’lik artışla şaşkınlık yarattı.

Ethereum ağında piyasaya sürülen ve Uniswap (UNI) üzerinde işleme açılan bu altcoin, piyasaya çıkış fiyatı 0,000000003833’den kısa süre içerisinde 0,000003764 bandına ulaştı. Yükseldiği gibi hızlı şekilde düşüş yaşayan proje 0,000001452 dolardan işlem görüyor.

Benzer isimde farklı ağlarda piyasaya sürülen bir dizi altcoin özelinde de yükselişler yaşanmış olsa da hepsi genellikle %100-300 bandında kaldı ve Uniswap üzerindeki bu proje kadar prim yapamadı.

Bu projelerin hiçbirinin “audit” onayı bulunmuyor ve likidite açısından çok zayıf olduğu görülüyor. Musk kısa süre önce yaptığı başka bir paylaşımla da benzer yükselişlerin fitilini ateşlemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!