Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ı Kullanarak 2 Milyon Dolarlık Bitcoin Topladılar

SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’a yönelik oluşturulan sahte profiller aracılığıyla iki ay gibi kısa bir sürede 2 milyon dolarlık Bitcoin toplandığı ortaya çıktı. Söz konusu dolandırıcılık yöntemi oldukça basit gözükse de buna hala binlerce insanın kandığı gözüküyor.

2 Milyon Dolarlık Bitcoin Vurgunu Yaptılar

Adaptiv isimli siber güvenlik firmasının CEO’su Justin Lister, dolandırıcılara ait olan adresleri takip ettiklerini ve bu takibin sonunda 2 milyon dolarlık vurgun yapıldığını tespit ettiklerini belirtti. Nisan ayının sonundan beri toplamda 66 Bitcoin adresinin bu amaçla kullanıldığı ve ilgili hesaplara 201 Bitcoin gönderildiği ortaya çıktı.

Adreslerin çoğunun YouTube üzerindeki canlı yayınlar ile paylaşıldığı ve dolandırıcıların genellikle YouTube yayınlarını kullandıkları ortaya çıktı. Dolandırıcılar eski günlere ait bir videoyu alarak bunu canlı yayın olarak göstermekte ve Elon Musk’ın Bitcoin dağıttığı izlenimini vermekteler.

ZDNet tarafından yapılan açıklamaya göre ise dolandırıcılar Elon Musk’ın dışında Bill Gates, Jeff Bezos, Changpeng Zhao gibi isimleri de kullanarak ciddi miktarda Bitcoin toplamış. Klasik yöntem ise “bana 1 Bitcoin gönder, sana 10 Bitcoin göndereyim” olarak biliniyor. Tabii ki gönderilen Bitcoin’ler bir daha asla gelmiyor ve bu şekilde toplanan düşük miktardaki BTC’ler bir süre sonra devasa bir boyuta ulaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment