Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın CEO’su (!) Olduğu Dogecoin’de Durumlar Nasıl?

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da en fazla konuşulan kripto paralardan bir tanesi de Dogecoin olmuştu. Dünyaca ünlü girişimci Elon Musk’ın ‘favori kripto param’ olarak nitelendirdiği ve CEO’luğuna dahi soyunduğu Dogecoin, bir anda gündemin tepesine çıkmayı başarmıştı.

Koinin hesabında yapılan ankette Vitalik Buterin ve Charlie Lee gibi isimleri geride bırakarak CEO seçilen Musk, daha sonra da kendi Twitter hesabına bir süreliğine de olsa ‘Dogecoin CEO’su’ ibaresini eklemişti.

Peki Musk’ın fahri CEO’luğunu yaptığı ve kripto para aleminin nev i şahsına münhasır koinlerinden birisi olan Dogecoin, 2019’da şu ana kadar nasıl bir performans çizdi?

Başlangıçta bir şaka üzerine çıkan ve yaratıcısının ‘köpeği için’ çıkardığını söylediği Dogecoin’in artık sadece bir şakadan ibaret olmadığını söylemek mümkün. Dogecoin, ödeme yöntemleri konusunda sunduğu çözümlerle gerçekten de çok kullanışlı bir kripto para olarak ön plana çıkıyor.

Nisan başında Bitcoin’in yakaladığı güzel ralli ile birlikte Dogecoin’de de bir yükseliş yaşanmıştı. O dönem 80 satoshilere kadar çıkan kripto para, daha sonra ise ciddi bir düzeltme yaşadı. Dogecoin, 12 Nisan tarihinde 50 satoshi civarlarına inerken, son on üç gündür de o aralıkta gidip geliyor.

Bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 47 satoshiden işlem gören Dogecoin’de günlük hacim ise 6.3 BTC olarak dikkat çekiyor.

Son dönemde Huobi borsasında da listelenen Doge’un grafiği de diğer birçok kripto para gibi olumlu sinyaller veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment