Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Firması Wirex, Stellar Ağında 26 Farklı Stabil Kripto Para Çıkardı

İngiltere merkezli ödeme girişimi Wirex’den yapılan açıklamada, şirketin Stellar ağı üzerinde 26 farklı stabil kripto parayı kullanıma süreceği ifade edildi.

Wirex’in bu yeni çıkaracağı kart ile Visa’nın kabul gördüğü ülkelerde kripto para harcamalarının önü de açılacak. Şu an için 8 farklı kripto para ve 10 farklı itibari para birimini destekleyen karttaki kript para bakiyeleri, anında itibari paralara dönüştürülebilecek.

Yapılan açıklamada çıkarılan stabil kripto paraların da OTC alanındaki kurlardan direkt olarak birbirleri ile dönüşümlerinin sağlanacağı ifade edildi. Wirex, Stellar ağını tercih etme sebebini ise ağın güvenlik ve ölçeklenebilirlik alanında üstün performans göstermesi olduğunu açıkladı.

Son dönemde sayıları giderek artan stabil kripto para birimlerinin, sektörde yeni dönemin öncüsü olduğu da birçok analist tarafından daha önce dile getirilmişti.

Wirex’in çıkardığı bu yeni kart ve stabil kripto paralar da, bu dönüşümün tamamlanmasında önemli bir rol oynayabilir.

Aynı zamanda otoriteler, bu tarz bir gelişmenin Stellar ağı için de önemli bir haber olduğunu ifade ediyor. Kullanım alanı konusunda ciddi bir mesafe kat eden Stellar, bilindiği gibi dünyaca ünlü teknoloji devi IBM’in ödeme platformu World Wire’da da kullanılıyor.

Kripto paraların genel geçer kullanım alanlarının arttırılması konusunda yaşanan bu gelişmelerin her birinin çok değerli olduğunu da belirtmek gerekiyor. Zaman içerisinde, bu tarz sistemlerin yaygınlaşması da beklenen diğer gelişmeler arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment