Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para İlişkili Suçların Odağında Bitcoin Var

Kripto para analiz ve güvenlik firması Chainalysis, yaptığı son araştırmada kripto para odaklı suçlarda en fazla tercih edilen kripto para biriminin Bitcoin olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili Fortune’a açıklamalar yapan Chainalysis kurucu ortağı ve CEO’su Jonathan Levin, siber suçluların favori kripto para biriminin Bitcoin olduğunu söylerken, lider kripto para biriminin kripto para odaklı suçlarda kullanım oranının yüzde 95 olduğunu söyledi.

Levin, hukuk kurumlarının darknette Bitcoin ile ilgili suçlar konusunda daha iyi bir iş çıkarması gerektiğini ifade ederken, bu sürecin dikkatli bir takip edilmesi durumunda birçok suçlunun kolaylıkla açığa çıkarabileceğini de sözlerine ekledi.Levin, şöyle konuştu:

”Şu anda Amerika’nın en büyük sorunlarından birisi ölümcül opioid krizleri. Bunların akışı genelde Çin üzerinden gerçekleşiyor. Kripto para da ödeme metodu olarak kullanılıyor. Bunun takibini yaparsak, süreci çok daha kolay bir hale getirebiliriz.”

Levin, gerekli regülatör kurumların bu alanda ortak çalışması gerektiğini ifade ederken, bu konunun çok ciddiye alınmasının da önemli olduğunun altını çizdi.

Başarılı isim, bu süreçlere yardımcı olabilmek ve global çapta uyumu arttırmak için 10 farklı Blockchain ağını gözlediklerini de söylerken, bu alanda ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını da aktardı.

Bilindiği gibi Chainalysis; Bitcoin ve Ethereum’a ek olarak son dönemde Binance Coin, Gemini Dollar, Gemini USD ve True USD’yi de gözetim hizmeti yaptığı ağlar arasına katmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment