Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monex, Temmuz Ayında Amerika’da Kripto Para Borsası Açacak

Japonya’nın en ünlü finansal kurumlarından birisi olan ve geçtiğimiz dönemde hacklenen Coincheck borsasını satın alan Monex Group, yaptığı açıklamada şirketin Amerika’da yeni bir kripto para borsası açacağını duyurdu.

TradeStation Crypto adı verilen ve Monex’in kripto para hizmetlerinde kar oranını arttırması için kurulacak olan şirketin, Temmuz ayında yarı profesyonel yatırımcıları hedef alarak hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Monex’in, yaşadığı hack olayından sonra satın aldığı ve yeniden yapılandırdığı Coincheck borsasının geçtiğimiz yıl boyunca zarar ettiği ve bu zarar miktarının 15 milyon dolar olduğu da ifade edildi. Bu zararın oluşmasında kripto para piyasasında yaşanan kış sezonun etkisine ek olarak, aynı zamanda şirketin yaşadığı itibar kaybının da etkili olmuş olabileceği belirtiliyor.

Ancak Monex’in Coincheck’te yaşadığı bu süreç pek de sürpriz değil. 2018 yılının neredeyse tamamını ciddi düşüş ile kapatan BTC’ye olan ilgi haliyle azalmış ve bu da borsaların işini zorlaştırmıştı.

Fakat Bitcoin’de özellikle Nisan ayının başından bu yana yaşanan toparlanma, bu alanda birçok borsaya yeniden umut oldu. Olası bir boğa sezonunun yeniden başlama ihtimalinin ufukta olduğu da birçok analist tarafından vurgulanırken, borsalar da zorlu geçen sürecin ardından az da olsa toparlanma ve moral arayışına girdi.

Monex’in de hem sektörün toparlanması hem de sürecin lehine işlemesi ile birlikte, bu alanda daha da aktif bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment