Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Onur Gözüpek Sordu: Türkiye’deki Twitter Kitlesi McAfee’nin Satoshi İle Görüştüğüne İnanıyor Mu?

Bitcoin‘in yaratıcısı Satoshi Nakamoto, şüphesiz kripto para ekosisteminde en çok merak edilen kişilerin başında gelmekte. BTC’nin arkasındaki gizemli isim, birçok kişiye göre tek bir erkek olarak nitelenirken, kimliği hakkında hiçbir kanıtın olmaması nedeniyle bir kadın veya bir grup hatta hükümet kurumu bile olabilmesi mümkün.

McAfee Labs’ın kurucusu ve tartışmalı isim John McAfee de geçtiğimiz günlerde Satoshi hakkında yapılan tartışmalara dahil oldu ve ilk olarak gizemli kriptografi uzmanının kimliğini açıklayacağını belirtti.

Bundan günler sonra sert bir U dönüşü yapan McAfee, Satoshi Nakamoto ile konuştuğunu ve kendisinin ona oldukça kızgın olduğunu takipçileri ile paylaştı.

Konuyla ilgili John McAfee’ye değişik tepkiler gelirken, Türkiye içerisinde kripto para Twitter topluluğunun tepkisi biraz daha sert oldu.

Satoshi Aslında Kim?

Türk kripto para ekosisteminin tanınan isimlerinden Onur Gözüpek konu hakkında Twitter üzerinden yaptığı bir anket ile toplamda basın saatine göre 641 oya ulaştı ve kullanıcıların %76 gibi ezici bir çoğunluğu McAfee’nin Satoshi Nakamoto ile konuştuğuna inanmadığını dile getirdi.

Bunun yanı sıra %11‘lik bir kitle ise John McAfee’ye inandığını ve aradaki konuşmanın gerçekten de yaşandığına dair oy kullandı. Geriye kalan %6‘lık kısım McAfee kim diye sorgularken, %7‘lik kısım ise Satoshi’nin kim olduğunu sordu.

Onur Gözüpek’in ilgili tweet altında paylaştığı Bitcointalk.org gönderisi ise konu hakkında araştırma yapan bir kullanıcının Satoshi’nin geçtiğimiz 2014 yılında hayatını kaybeden Hal Finney olduğunu ve artık gerçek Satoshi’nin aramızda olmadığını belirtmekte.

Satoshi’nin kimliği ve olası adaylar için aşağıdaki detaylı haberimizi de okuyabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment