Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Kripto Para Merakı Devam Ediyor

Elon Musk, kuşkusuz dünyanın en büyük akıllarından birisi. Kendisi Zip2, X.com, SpaceX, Tesla, SolarCity, Hyperloop, OpenAi, Neuralink ve The Boring Company şirketlerinin bir parçası.

Şirket projelerinin ışığında, Elon Musk’ın hedefinin, gelecekte dünyanın en büyük problemleri olacak durumlar hakkında insanlığa yardım etmek olduğunu görebiliyoruz. Bir yandan Tesla ile araçlardaki fosil yakıt tüketimini ele alırken, bir yandan da SpaceX ile uzaya yöneliyor.

Bu sebeplerle, Elon Musk’ın yaptığı ya da konuştuğu her şey insanların dikkatini çekiyor. Haliyle, Elon Musk elinde bir kripto para kitabıyla yakalanınca, internet söylentileri de aldı başını götürdü.

İşte O Kitap

Elon Musk’ın elinde tutarken fotoğraflandığı, Julian Hosp tarafından yazılan, “Cryptocurrencies Simply Explained” adlı kitap, kripto paralar, blockchain, bitcoin, ve ICO’lar hakkında temel bilgiler içeriyor.

Yazar Dr. Julian Hosp, blockchain ile alakalı birçok şirkette yer alıyor ve bunlardan en önemlisi bitcoin ve blockchain alanında yoğunlaşmış TenX adında bir FinTech firması. Yazar web adresinde, vizyonunun 2025 yılına kadar en az 1 milyar insana blockchain’i anlatabilmek olduğunu açıklıyor.

Kripto para dünyasıyla ilgilenen birçok insan, bu alanla ilgili bir kitapla fotoğraflanan Elon Musk’ı görünce büyük heyecan duymaya başladı. Bu kitabın neden elinde olduğuyla ilgili birçok söylenti var, bazıları kitabın öylece Elon Musk’ın eline tutuşturulduğunu söylüyor. Ancak daha iyimser olan diğerleri, Musk’ın, Tesla ve SpaceX işlerinde kullanacağı yeni bir token oluşturacağına inanıyor.

2000 yılında Paypal olarak anılmaya başlayan X.com’un kurucusu olan Elon Musk, elbette online bankacılık işlemleri ve para transferleri gibi konularda son derece bilgili. Ekim 2000 yılında Paypal devredilene kadar CEO olarak işine devam eden Elon Musk, şirket 2002 yılında eBay’e satıldığında, şirket hisselerinin %11.7’si ile en büyük hissedar oldu ve bu satış yoluyla yaklaşık 165 milyon dolar aldı.

Ödeme hizmetlerinde bu geçmişe sahip olan Musk’ın, blockchain teknolojisine katılacağını düşünmek pek de hayal gibi görünmüyor.

Musk’ın bir yatırımcı olarak, kripto para dünyasında küçük bir kaydı da bulunuyor. Bir arkadaşının yıllar önce verdiği 0.25 bitcoin’e sahip olduğunu açıkladı. Tabi bu Elon Musk gibi birisi için net bir yatırım sayılmıyor.

Bununla birlikte, bu durum Musk’ın blockhain teknolojisine ve kripto paralara inanmadığı anlamına gelmiyor, dolayısıyla gelecekte yapacağı hareketleri bekleyip göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment