Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telekomünikasyon Devleri Blockchain Altyapısını Test Etmek İçin Birleşiyor

 

Uluslarası bir telekomünikasyon şirketi olan Colt Teknoloji Hizmetleri ve Pacific Century CyberWorks (PCCW), blockchain startupı Clear ile birleşip blockchain teknolojisini içeren bir PoC geliştiriyorlar.

MondoVisione’ye göre, PoC taşıyıcılararası ses dakika işlemlerinin daha kısa sürmesini sağlayacak. Yüzlerce saat süren işlem artık birkaç dakikada gerçekleştirilebilecek. Bu PoC, halka açık bir blockchaine işlem kaydedip rapor gönderen iki taraflı bir uygulamayı içeriyor. Anlaşmazlıkları çözmek, yerleşme işlemlerini kaydetmek, ve çağrı kayıtlarını saymak için akıllı sözleşmeler kullanıldı.

PCCW Global, Colt, ve Clear blockchain teknolojisinin taşıyıcılar arası yerleşmeleri hızlandırmak ve daha güvenilir hale getirmek için nasıl kullanabileceğini deniyor. Daha fazlası için:   #hizmetsağlayıcılar 

PoC iki ayrı etkinlikte gerçekleştirildi, ilki bu senenin başlarında gerçekleşen Pasifik Telekomünikasyon Merkezinin senelik konferasındaydı. Bu 3 firma tarafından oluşturulan PoC test edildiğinde, on binlerce çağrı kaydı sadece birkaç dakikalık zaman zarfı içerisinde analiz edilip yerleştirildi.

Eğer işlemler şimdiki işletmelerin düzenine göre yapılsaydı, işlem haftalarca hatta aylarca sürebilirdi.

Hatta, şu anki işletme uygulamaları, manüel işlemler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu durumsa yerleştirmelerin telefon operatör şirketleri için finansal önemi ve manüel olmasına ilişkin yüksek maliyetli olması sebebiyle şaşırtıcı.

Hız Ve Güvenlik

Bu süreci hızlandırmaya da ek olarak, blockchain teknolojisini kullanarak bu işlemler daha güvenli hale geliyor. İşletmeler arasındaki bilgi değişiminin hassas yapısı göze alındığında, bu durum çok önemli hale geliyor.

Blockchain teknolojisinin değişmez olması da, onu bu tarz işlemler için uygun kılıyor. Çünkü MondoVisione’un da raporladığı üzere, bu işler dolandırıcılıklarla dolu. Ek olarak da “sorun çözümü uzun ve karmaşık olabilir”. Blockchain teknolojisinin kullanılması kayıt etme işleminde açıklık ve güvenliği sağlayacak.

Clear’ın başkanı Gal Hochberg: “Herhangi bir iş için, bütün bir işletmenin çalışma düzenini yenileyecek bir güce sahip olması çok heyecan verici. Bu PoC, blockchain teknolojisinin telekom sektörünü yeniden oluşturmasının bir başlangıcı olacak. “ dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment