Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Yeni Şirket Duyurusu Yapay Zeka Tokenlarında Yükselişi Tetikledi!

Twitter sahibi milyarder Elon Musk’ın yeni yapay zeka şirketini duyurması kripto para piyasasındaki yapay zeka projelerinde yükselişi tetikledi.

Elon Musk 12 Temmuz günü “xAI” adlı yapay zeka şirketini kamuoyuna duyurdu. Elon Musk, yapay zeka girişiminin ChatGPT’ye alternatif olarak geliştirildiğini belirtti.

Elon Musk, şirketin nihai amacını “evrenin gerçek doğasını anlamak” olarak tanımladı. xAI şirketinin arkasında DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter ve Tesla gibi dünyaca ünlü isimlerde görev yapan kişiler yer alacak. Elon Musk’ın açıklamasına göre şirket hakkında daha detaylı bilgi paylaşımı 14 Temmuz Cuma günü Twitter üzerinden bir canlı yayın ile yapılacak.

Yapay Zeka tokenlarında yükseliş

Elon Musk’ın yapay zeka şirketini duyurmasının ardından kripto para piyasasındaki yapay zeka ile ilgili  tokenlarda mütevazi bir yükseliş yaşandı. Duyurudan faydalanan ve yükseliş yaşayan projeler arasında SingularityNET (AGIX) ve Fetch.AI (FET) dikkat çeken isimler oldu. Diğer öne çıkan yapay zeka tokenları sınırlı bir hareket sergilerken AGIX kısa sürede %7, FET ise %4‘lük yükseliş gösterdi.

CoinGecko verilerine göre yükselişlerine devam eden AGIX ve FET ilk anda yaşadıkları yükselişinde üzerine çıkmayı başardı. Son 24 saat içerisinde %10 yükselen AGIX, yazım esnasında 0,251 dolardan, %4,7 yükselişle güne devam eden FET ise 0,224 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!