Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon’dan MATIC Yerine Yeni Bir Token Önerisi Geldi, Fiyat Hareketlendi!

Popüler Ethereum (ETH) katman 2 ölçeklendirme çözümü Polygon, yerel token’ı MATIC için dikkat çeken bir yükseltme önerisinde bulundu.

Polygon geliştirici ekibi, bugün topluluğa MATIC’in bir yükseltme kapsamında POL isimli bir token’a dönüştürülmesini önerdi. Polygon 2.0 yol haritasının bir parçası olarak yapılan bu yükseltmenin genel amacı, güvenlikten ödün vermeden ekosistemin ölçeklenebilirliği artırmak olarak lanse edildi.

POL tokenın Proof of Stake (PoS), zkEVM ve Supernets dahil olmak üzere tüm Polygon protokolleriyle uyumlu şekilde çalışma ve doğrulama kabiliyeti olacak.

Bu yeni tasarım, Polygon ekosistemini güvence altına alır, koordine eder ve daha fazla büyümesini sağlarken aynı zamanda POL sahiplerine pratik olarak sınırsız fırsatlar sunar.

Geliştirici ekip tarafından The Block’a yapılan açıklamada, yükseltmenin topluluk tarafından onay alması halinde POL’un farklı ağlardaki çeşitli protokoller arasında yeni bir birlikte çalışabilirlik düzeyi getireceği belirtildi.

Öte yandan MATIC sahiplerinin varlıklarını POL’e dönüştürmesi için 4 yıllık uzun bir süre tanınacak. MATIC sahiplerinin dönüştürme işlemlerini yapabilmesi için ellerindeki varlıkları belirli bir akıllı sözleşmeye göndermeleri gerekecek ve bu sözleşme daha sonra eşdeğer sayıda POL token’ı dönüştürüp cüzdan sahibine gönderecek.

CoinGecko verilerine göre yaşanan gelişmeyle birlikte hareketlenen MATIC, kısa sürede %5,44 yükseliş yakalayarak 0,730 dolardan 0,770 dolara ulaştı. MATIC yazım esnasında 0,758 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!