Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder SEC Onayı Güven Oyu Olacak, Bitcoin Yıl Sonu Daha da Yükselecek Dedi!

Galaxy Digital CEO’su ünlü milyarder Mike Novogratz, Bitcoin (BTC) için olası bir SEC onayının güven oyu olacağını ve fiyatın sene sonuna kadar daha yükseğe ulaşacağını söyledi.

Mike Novogratz 12 Temmuz tarihinde Bloomberg’e verdiği röportajda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından spot Bitcoin ETF’lerine (borsa yatırım fonu) verilecek onayın Bitcoin’in ABD hükümeti ve halk tarafından da onaylandığına dair bir işaret olarak görülebileceğini belirtti.

Novogratz, mevcut durumda birçok kişinin Bitcoin’e yatırım yapmak konusunda çekincelere sahip olduğunu belirtti. Milyarder, BlackRock ve Invesco gibi devasa varlık yöneticilerinin ETF onayı almasının bunu büyük ölçüde çözülebileceğini ima etti.

Larry Fink’in (BlackRock CEO’su) dünyanın en büyük sermaye havuzları ile konuşarak dolaştığını düşünün. Fink, Bitcoin’in bir alternatif varlık olduğunu söylediğinde işler gerçekten kolaylaşıyor.

Spot Bitcoin ETF onaylarıyla birlikte yatırımcı tarafında artış yaşanmasını bekleyen Novogratz, SEC’nin muhtemelen birden fazla ETF’i onaylayacağına dikkat çekti. Novogratz’a göre bu durum onaydan hemen sonra varlık yöneticileri tarafından oluşturulacak devasa satış ekipleriyle birlikte Bitcoin’e erişimi olmayan insanlara ulaşacak.

Novogratz öte yandan bu yıl sonuna kadar bir spot ETF onayı gelip gelmeyeceği sorusuna ise net bir cevap vermekten kaçındı. Novogratz, ABD’de kripto regülasyonu konusunda gerçek bir ilerleme kaydedilebilmesi için SEC’de bir fikir ve yönetim değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bitcoin sene sonu daha yüksek fiyatta olacak

Öte yandan Novogratz, Bitcoin fiyatı hakkında da konuştu. Bitcoin’in mevcut durumda 28 bin ile 32 bin dolar arasında konsolide olduğunu ve 32 bin doların geçilmesi halinde yükseliş için güzel bir fırsat yaratılmış olacağını belirtti. Milyarder, Bitcoin’in seneyi 30 ile 32 bin dolar seviyelerinin üstünde kapatmasını beklediğini de açıklamalarına ekledi.

Ünlü milyarder, kısa bir süre önce geçtiğimiz aydan bu yana 1 trilyon dolardan fazla artan ABD ulusal borcuna işaret ederek Bitcoin satın alınması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %16,6 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %1,4 değer kaybederek yazım itibariyle 30.378 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!