Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcıları Düşüşü Fırsat Bildi: En Az Bir BTC Bulunduran Hesap Sayısında Yeni Rekor

Genel kripto para piyasası ve Bitcoin (BTC) fiyatında düşüş devam ederken veriler küçük yatırımcıların bu durumu fırsat olarak gördüğüne işaret ediyor.

Kripto analitik şirketi Glassnode’un verilerine göre kasım ayında en az 1 Bitcoin’e sahip hesap sayısı büyük bir artış göstererek yeni bir rekora imza attı. Analistler, fiyat ve değerin aynı şeyi ifade etmediğini bilen yatırımcıların fırsatları değerlendirdiğini öne sürdü.

Haziran ayı itibariyle ciddi düşüşler yaşayan ve yakın zamanda FTX’in iflasıyla güvenilirliği üzerinde çatlaklar oluşan kripto para piyasası için yolu sonu olduğunu düşünen bir kitlenin varlığını kabul eden uzmanlar bu kitlenin sanıldığı kadar büyük olmadığını iddia ediyor. Analistlerin On-chain verilere dayanan tezleri, Bitcoin’deki tüm kasvetli havaya rağmen onun geleceğindeki potansiyeli görebilen ciddi bir yatırımcı kitlesi olduğuna işaret ediyor.

Özellikle düşük sermayeli yatırımcıların Bitcoin’deki fiyat düşüşüne bağlı değer yanılgısını iyi değerlendirdiğini belirten analistler, değer ve fiyat kavramlarının birbirine karıştırılmasının eski ve sık yapılan bir hata olduğunu ifade ediyor. On-chain veri platformu Glassnode’un en az 1 Bitcoin’e sahip hesap sayısı istatistikleri ise analistlerin tezini onaylar nitelikte görülüyor. Glassnode’un paylaştığı verilere göre en az 1 Bitcoin’e sahip yatırımcı sayısı tüm zamanların en yükseğine ulaşarak 950 bin’i aşmış durumda bulunuyor.

Bitcoin podcast sunucusu Jake Woodhouse, Bitcoin yatırımcılarının varlıklarını borsalardan çekerek çevrimdışı saklama yöntemlerine başvurduklarını belirterek, bu varlıkların uzun süre hareket etmeyeceğini düşündüğünü dile getirdi. Milyarder Bitcoin yatırımcısı Michael Saylor da benzer fikirleri savunuyor. Saylor, yakın zamanda paylaştığı bir yazıda insanlara endişelenmemelerini ve uzun vadeli bir yatırım perspektifine sahip olmalarını tavsiye etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!