Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Az Bir Bitcoin Sahibi Adreslerin Sayısı Rekor Kırdı

Cüzdanında en az 1 Bitcoin bulunan adreslerin sayısı 823 bine ulaşıp rekor kırdı. Kripto para dünyasında, son 10 gün içinde yaşanan düşüşler ve dalgalanmalar yatırımcıları yıldırmamışa benziyor.

Eylül hem Bitcoin hem tüm dijital para birimleri için, başlangıcından bu yana zor bir ay oldu. Tüm kripto para dünyası kırmızı grafiklere bürünürken, Bitcoin cephesinden şaşırtıcı bir rekor geldi. Lider koin, son 7 günde %10’dan fazla değer kaybederek 10.000 – 10.200 bandına bir çekilme yaşadı. Buna rağmen en az 1 BTC tutulan adreslerin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin’e Sahip Hesaplar Sürekli Artış Gösterdi

Glassnode sosyal medya hesabında paylaştığı açıklama ile “wholecoiner” da denen en az 1 Bitcoin tutan adreslerin yıllar içinde istikrarlı olarak artış gösterdiğine değindi. Glassnode bir grafik paylaşarak, “wholecoiner” adreslerin dün bir rekora imza attığını ve sayılarını 823 binin üzerine taşıdığını açıkladı.

1-bitcoin-tutan-hesaplar
En az 1 Bitcoin’e sahip hesapların sayısını gösteren grafik. Kaynak

İnsanlar Uzun Vadede Bitcoin’e Güveniyor

Böyle bir rekor kırılmasına rağmen, borsalarda tutulan Bitcoin miktarının ciddi derece az olması insanların HODL da denen “al ve tut” taktiğini uyguladığını gösteriyor. Ağustos ayının sonunda yine Glassnode tarafından açıklanan verilere göre, 8 milyona yakın Bitcoin tokenı en az 3 yıldır hiçbir hareketlilik göstermiyor. Bu da Bitcoin için HODL dönemini akıllara getirdi. HODL hareketlerinin çoğalması Bitcoin için olumlu bir gelişme olarak görülüyor. HODL yapan yatırımcılar ne kadar fazla ise Bitcoin değerinin daha da fazla artacağına olan inancın o denli güçlü olduğu varsayılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment