Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Binance Çöktü! CEO Ne Diyor?

Bitcoin borsası Binance birkaç gün aradan sonra yine çöktü! Dünya genelindeki birçok Binance kullanıcısı an itibarıyla siteye erişim sağlamakta zorluk yaşıyor.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük borsası olan Binance an itibarıyla çökmüş durumda. Binance’in ana sayfası ziyaret edildiğinde bir hata mesajı ile karşılaşılıyor. Söz konusu erişim sorununun ölçeği henüz tam anlamıyla bilinmiyor. “Binance çöktü” haberi ise hızla yayılmaya devam ediyor.

bitcoin-borsasi-binance-erisim
Binance ana sayfasında yaşanan sorun

Borsa Yeniden Çöktü

Binance kullanıcıları 2 Eylül tarihinde yine bu saatlerde borsaya erişim sorunu yaşadılar. Binance’in geçen hafta yaşadığı bu çöküş, Bitcoin fiyatının birkaç dakika içerisinde yüzlerce dolar düşmesine yol açtı. Bitcoin borsası Binance bugün de buna benzer bir sorun yaşıyor. Sosyal medya paylaşımları gösteriyor ki Dünya genelindeki birçok Binance kullanıcısı borsaya erişim sağlayamıyor.

Binance gerek ticaret hacmi gerek site trafiği bakımından rakiplerini geride bıraktığı için dünyanın en büyük kripto para borsası olarak gösterilmektedir. Dolayısıyla Binance’in yaşadığı teknik sorunlar kripto para piyasasında ciddi dalgalanmalara yol açabilmektedir. Fakat Binance’in bugün yaşadığı erişim sorununun ölçeği henüz bilinmiyor. Ayrıca Bitcoin fiyatı da şimdilik 10,200-10,400 dolar bölgesinde seyretmeye devam ediyor.

Açıklama Geldi mi?

Binance ekibi bugün 14:00’da bir duyuru yayınladı ve borsadaki erişim sorununa dair bir bilgi paylaştı. Borsa yöneticileri Twitter hesabından paylaştıkları bu gönderide söz konusu sorundan “haberdar olduklarını” açıkladılar. Binance ekibi ayrıca bu sorunu “çözmek için uğraştığını” duyurdu ve kullanıcılara verdiği rahatsızlıktan ötürü özür diledi.

Sosyal medya kullanıcıları Binance cephesinden gelen bu açıklamaya hoş tepkiler vermediler. Birçok kişi Binance’in sadece 1 hafta aradan sonra yine çökmüş olmasından hoşnut değil. Birçok yatırımcı, bu gibi durumlarda pozisyonlarının tasfiye olması halinde “ne olacağını” merak etti. Bu durumun farkında olan Binance CEO’su Changpeng Zhao da Twitter hesabından bir gönderi paylaştı. Sorunu çözmeye “çalıştıklarını” söyleyen Zhao, kullanıcılardan verilen rahatsızlıktan ötürü bizzat özür diledi.

Sorun Giderildi

Changpeng Zhao kullanıcılardan özür diledikten sonra bakım çalışmaları ile ilgili bir duyuru daha yayınladı. Zhao şimdilik sitenin eski versiyonuna geçiş yaptıklarını ve ana sayfada yaşanan erişim sorununun giderildiğini söyledi. Zhao ilk açıklamasında gateway sorununun hala çözülemediğini ve bu sorunu gidermek için çalışmayı sürdürdüklerini belirtti.

Aradan hemen hemen yarım saat geçtikten sonra Zhao’dan bir açıklama daha geldi. Ekibin teknik arızayı tamamen giderdiğini söyleyen Zhao, kullanıcıların artık borsaya sorunsuz bir şekilde erişebileceklerini duyurdu. Zhao ayrıca gün içerisinde bu sorunun neden yaşandığına dair daha detaylı bir açıklama yapacağını söylemeyi de ihmal etmedi.

Binance Türkiye Ne Durumda?

Binance geçen gün Türkiye pazarı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve ülkemizdeki faaliyetlerini bundan böyle Binance TR çatısı altında sürdüreceğini açıkladı. Trbinance domainini alan Binance; yerli yatırımcıya bundan böyle Türk Lirası ile kolayca işlem yapma imkanı tanıyacak.

Binance’in Türkiye’deki faaliyetleri bu gibi çöküş haberlerinden etkilenecek mi, bilinmez. Binance TR sitesi şimdilik bu erişim sorunundan etkilenmiş gibi görünmüyor. Fakat bu teknik arızanın tam olarak ne kadar büyük bir ölçeğe yayıldığını ancak borsa yöneticilerinden gelen açıklama ile öğreneceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment