Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Kripto Opsiyon Borsası Yeni Yılda Listeleyeceği 3 Altcoin’i Açıkladı

Dünyanın en büyük kripto para opsiyon borsası Deribit, 3 farklı altcoin için opsiyon ticareti sağlayacağını ve Avrupa Birliğinde (AB) genişleyeceğini duyurdu.

Kripto para opsiyon borsası Deribit, hizmetlerini artıyor. Bloomberg tarafından 9 Ekim günü sunulan bir habere göre Deribit Solana (SOL), Ripple (XPR) ve Polygon (MATIC) için opsiyon ticareti sağlayacak. Aktarılan bilgilere göre bu 3 altcoin için işlemler 2024 yılının Ocak ayı itibariyle faaliyete başlayacak.

Deribit ayrıca AB’de bir aracılık lisansı için başvuruda bulunmayı ve operasyonlarını genişletmeyi amaçlıyor. Şirket bununla birlikte genel merkezini Dubai’ye taşımayı ve 2023’ün başlarında sıfır ücretli bir spot borsası başlatmayı planlıyor.

Ticari İşler Müdürü Luuk Strijers konu hakkında verdiği demeçte volatilite eksikliğinin planlarını ertelemeyeceğini belirtirken 2024 Ocak ayında volatilitenin biraz daha artabileceğini dile getirdi:

Yeni ürünleri piyasaya sürmek için en iyi ortam bu mu yoksa ertelemeli miyiz? Bizi zinde tutan da bu! Ocak ayında üç altcoin üzerinde opsiyonları başlattığımızda volatilitenin biraz daha artmasını bekliyoruz.

Deribit halihazırda sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USD Coin (USDC) için opsiyon ticareti sunuyor.

Kripto türev işlem hacimleri, bu yılın başında yaklaşık 2 trilyon dolarken eylül ayında yaklaşık 1,5 trilyon dolara geriledi. Öte yandan spot Bitcoin ve Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanması halinde gelecek hacmin hem türev piyasaları hem de spot piyasaları canlandırabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!