Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Savaş Sonrası İsrail Menşeili Altcoin’de Büyük Fiyat Artışı: Neden Yükseldi?

Son 1 gün içerisinde %70 civarında yükseliş yaşayan merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi Bancor Network (BNT) çeşitli spekülasyonları beraberinde getirdi.

Bancor Network platformunun yerel token’ı BNT, 8 Ekim günü TSİ 03.00 sularında ani bir yükselişe tanıklık etti. Saatler içerisinde %71,3 artış gösteren BNT, 0,393 dolar seviyesinden 0,676 dolara ulaştı. Yaşanan bu yükseliş ciddi spekülasyonlar doğurdu.

Dikkat çeken İsrail ve BNT bağlantısı

Bancor Network, 8 Ekim günü sergilediği ciddi yükselişle birlikte kripto para borsası Binance’in vadeli işlem tablosunda Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) ardından 3. sıraya yükseldi. Bazı piyasa uzmanları, yaşanan bu yükselişin Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerginliğe paralel gerçekleşmesinin tesadüf olmayabileceğini savundu.

Investopedia tarafından aktarılan bilgilere göre Bancor Network’un kurucuları arasında 3 isim bulunuyor; Eyal Hertzog, Guy Benartzi ve Galia Benartzi. Araştırma detaylandırılınca bu üç isimden ilk ikisinin İsrailli yazılımcılar olduğu anlaşılıyor. Bilgilere göre bu üçlü projeyi 2017 yılında İsrail’de kurdu ve geliştirmeye devam etti.

Öte yandan projenin beyin kısmında bulunan Guy Benartzi‘ni İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun yeğeni olarak karşımıza çıkıyor.

Hatta öyle ki İsrail Hayom gazetesinin haberine göre Mart 2021’de düzenlenen İsrail başkanlık seçimlerinde, Guy Benartzi tarafından yönetilen seçmen sistemi çöküyor ve bu büyük kaos Netanyahu hükümetinin mecliste koltuk kaybetmesine kadar uzanıyor.

Netanyahu’nun ailesinden birinin ürettiği kripto para projesinin Orta Doğu’daki gerginliklerin haberine paralel olarak %70’lik yükseliş yaşamasını tartışmaya açık bir durum olarak yorumlarken spekülasyonlar netlik kazanmadı.

Piyasa analistleri, BNT yükselişini Rusya ve Ukrayna arasında geçtiğimiz yıl başlayan savaşın ardından yaşanan Waves (WAVES) yükselişine benzetti. Geçen yıl gelen savaş haberinden kısa süre sonra Rusya merkezli olduğu bilinen WAVES ciddi yükselişlere tanıklık etmişti.

Büyük alım yapıldı

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre Güney Kore’nin en büyük borsası Upbit, BNT yükselişinden önce ve beraberinde toplam arzın %3,3’üne denk gelen yaklaşık 2,54 milyon dolar değerinde 4,71 milyon BNT’yi borsa cüzdanlarına çekti. Lookonchain bu hamlenin yükselişi tetiklemiş olabileceğini öne sürdü.

Söz konusu alımın İsrail bağlantılı olarak fiyatı manipülasyon etmek üzerine yapılmış olabileceği iddia edildi.

Yeni protokol güncellemesi tanıtıldı

BNT’nin yükselişinin arkasındaki ihtimaller arasında “Arb Fast Lane Protokolünü”nün tanıtılması yer alıyor. Kripto para borsası Bybit tarafından 9 ekim günü paylaşılan bir blog gönderisinde, Arb Fast Lane olarak tanıtılan protokolün kullanıcıların Bancor ve diğer merkeziyetsiz borsalar (DEX) arasında arbitraj yapmasına olanak tanıyacağına yer verildi

Söz konusu yükselişin yapılan duyuru ve gelen büyük alım doğrultusunda gerçekleştiği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre düzeltme yaşayan %20 değer kaybederek 0,513 dolara kadar geriledi. BNT yazım esnasında 0,572 dolardan işlem görürken 2,2 milyar dolarlık hacimle Binance vadeli işlemlerin 3. sırasında konumlanmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!