Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta En Çok Kazanan 5 Yatırımcı (15 Mayıs)

Kripto para piyasası, bu hafta ABD’den gelen enflasyon haberi, Tesla CEO’su Elon Musk’ın Bitcoin duyurusu gibi haberlerin ardından küçülmeye başladı. Özellikle perşembe günü milyarlarca dolarlık pozisyon likidite olurken, bazı traderlar hafta boyunca artıda kalmayı başardı.

Bitcoin, bu hafta aylar sonra ilk kez 46.000 dolara kadar geriledi. Fiyattaki düşüşe, Bitcoin’in piyasa dominansı da eşlik ediyor. BTC’nin payının %40,93 olarak ölçüldüğü piyasada, altcoin pazarının toplam değeri 1.3 trilyon dolardan fazla.

coingecko-marketcap
Toplam piyasa değerinin pazartesiden bu yana değişimi

Haftanın oran bazında (ROI) en çok kazananları

  • CallGarbageCase, hafta boyu 8 bin 739 dolar elde ederken, yüzde 7 bin 55 oranında kazanç sağladı.

  • WallColorCorrect, yüzde 5 bin 273’lük kazanç oranı yakalayıp, cüzdanına 5 bin 898 dolar ekledi.

  • WhereCorrectChoose, ROI ve PNL bakımından ikincinin biraz gerisinde kalıp, yüzde 5 bin 260’lık kazanç oranı ile 5 bin 877 dolar kazandı.

  • ArmCellTable, yüzde 5 bin 258’lik kazanç oranı ve 5 bin 865 dolarlık gelirle dördüncü sıraya yerleşti.

  • WallMilkTwice, yüzde 5 bin 219’luk kazanç oranıyla beşinci sırada yer alırken, 5 bin 841 dolarlık geliriyle diğer isimler gibi ilk 500’e giremedi.

Haftanın miktar bazında (PnL) en çok kazananları

  • BatThursdayBurn adlı bir trader, hafta boyu 22 milyon dolardan fazla para kazandı. Bugünse 5.5 milyon dolar kaybetti.

  • HabitCandleGiant, hafta bazında 16.8 milyon dolar kazanıp, sayı bakımından ikinci sırada yer aldı. Fakat dünden beri 32.6 milyon dolar kaybetmiş olması, bu sayıyı gölgede bırakıyor.

  • UsefulBalconyChild’ın bugün kaybettiği 1.1 milyon dolar, hafta boyu kazandığı 10 milyon dolarla örtülüyor.

  • WindHappenWord, haftada 7.8 milyon dolar kazanıp; günde 4.2 milyon dolar kaybetti. Dördüncü sırada yer alan yatırımcı, bu listede portföy değeri en az değişen isim oldu.

  • GuessWhatChance, hafta boyu 7.7 milyon dolar kazanıp, gelir miktarı bakımından beşinci oldu. Fakat hafta boyu aldığı yüzde 24’lük kazanç, onu oran bakımından diğerlerinin önüne koyuyor.

Kazananların ardında, REKT olanlar da var

Bu yatırımcıların portföylerinde görülen milyonlarca dolarlık artışlar, herkesin cüzdanına yansımadı. Bybt verilerine göre yalnızca geçtiğimiz 24 saat içerisinde, toplam değeri 570 milyon doları aşan pozisyon likidite oldu. Bunların toplamda 104.000’den fazla trader’ı etkilediği kabul ediliyor.

bybt-tasfiye-rekt
11 Mayıs’tan beri saat bazında tasfiye olan pozisyonlar
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!