Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Endonezya’daki Finans Kurumlarına Kripto Para Kısıtlaması

Endonezya’daki Finansal Hizmetler Otoritesi (OJK), ülkedeki finans kurumlarını kripto para alım-satımına aracılık etme izinlerinin olmadığını hatırlatarak uyardı.

Endonezya’nın finans piyasalarını düzenleyen OJK tarafından yapılan paylaşımda, “Finansal hizmet sağlayan kurumların kripto varlık alım satımının reklamını yapması ve/veya bunlara aracılık etmesi OJK tarafından yasaklanmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Finansal Hizmetler Otoritesi ayrıca kripto para fiyatlarının her an “yükselip düşebildiğini” belirterek, yatırımcıları bu piyasada işlem yapmanın riskleri konusunda uyardı.

Aynı paylaşımda, “Kripto yatırımı üstünden dolandırıcılık yapan şüpheli saadet zincirlerine karşı dikkatli olun.” ifadesi yer aldı.

Güneydoğu Asya’nın en büyük ekonomisi olan Endonezya, kripto para pazarının da hızla büyüdüğü ülkeler arasında yer alıyor. Yerel haber kaynaklarına göre ülkede 2021 yılı boyunca yapılan kripto işlemlerinin toplam değeri, bir önceki yıl kaydedilen 60 trilyon rupilik sayıya kıyasla 859 trilyon rupiye (59.8 milyar dolar) kadar yükseldi.

Endonezya’daki vatandaşlar ticaret bakanlığının ve Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Düzenleme Kurumunun denetiminde olacak şekilde kripto para alıp-satabiliyor.

Ülkede dijital varlıklar için özel olarak Dijital Vadeli İşlem Sözleşmeleri Borsası adlı, bakanlık gözetiminde bir borsa kuruluyor. Yetkililer borsanın bu yılın ilk çeyreği bitmeden hazır olmasını bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!