Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Endonezya’daki İslam Kurumundan Kripto Para Karşıtı Fetva

Endonezya’nın en büyük İslam kurumlarından biri olan Muhammediye’ye bağlı konsey, kripto paraların haram olarak sayıldığı yeni bir fetva yayımladı.

Muhammediye’nin kendi sitesinde yayımlanan bildiride Bitcoin (BTC) gibi kripto paraların hem birer yatırım aracı hem de birer ödeme aracı olarak haram olduğu bildirildi.

Kripto paraların spekülatif bir yapıda olduğu, herhangi bir varlığa (altın gibi) dayanmadığı ve bu nedenle kripto para yatırımı yapmanın haram olduğu belirtildi.

Bitcoin gibi kripto paraların, tarafların uzlaşması halinde alışveriş amaçlı kullanılabileceği, yine de bunun hem yasal boyutta hem de kullanıcıların güvenliği bakımından sorunlar doğuracağı, bu nedenle kripto paraların ödeme aracı olarak kullanımının da haram olduğu açıklandı.

Muhammediye, Endonezya’da kripto para kullanımının aleyhinde fetva yayımlayan üçüncü İslam kurumu oldu. Ondan farklı olarak, geçen yılın sonunda Endonezya Ulema Meclisi tarafından ödeme amaçlı kripto para kullanımının haram olduğunun bildirildiği bir fetva yayımlanmış ancak bu fetvada kripto paralara belli şartlar altında yatırım yapılabileceği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!