Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Enterprise Ethereum Alliance 2018 Yılında Blockchain Standartları Getireceğine Söz Verdi

Perşembe günü birliğin önde gelen isimlerinden birisinin yaptığı açıklamalara göre, Enterprise Ethereum Alliance (EEA), 2018 yılında kurum ve kuruluşlar için bazı ortak blockchain standartları getirmek niyetinde olduğunu belirtti.

Londra’daki Blockchain Expo etkinliğinin sahnesinde, içerisinde Accenture, JP Morgan ve UBS gibi kurumların olduğu 450 üyelik grubun kurucu üyelerinden olan, Jeremy Millar,  birliğin 2017 yılındaki ilk kuruluşundan beri yaptığı genel ilerleme hakkındaki görüşlerini paylaşırken bu önemli gelişmeyi de laf arasına sıkıştırdı.

Millar, konu teknoloji ile ilgili yeniliklere geldiğinde, belirli ve ortak standartların, kuralların konulmasının ne denli önemli olduğunu vurgularken şunları da cümlelerinin sonuna ekledi:

”Devreye sokmamız gereken ortak arayüzlere ihtiyacımız var. Şuan için bu size sıkıcı gelebilir. Telegram üzerinden kendi ICO’larının whitepaperını yayınlamak isteyen yazılımcıların kafasında dolaşan en büyük tilki belki bu olmayabilir.”

Millar, eski WiMAX Forum başkanı olan Ron Pesnic’in, birliğe büyük destek sağlayacağını umdukları bir transfer şeklinde, EEA genel müdürü olarak 15 çalışanlı mimari ve teknik özellikler biriminin başına getirildiğini de açıkladı.

Başka bir yerde ise, grubun, dış verileri blockchain sistemine yüklemeye yarayan   ”oraclelar” veya akıllı sözleşmeler ile ilgili standartlar ve özellikler getirme yolunda büyük gelişmeler elde ettiğini de vurgulamıştı.

Genel olarak, R3’ün geçenlerde grubu verdiği sözleri yerine getirmemekle suçlaması ve grubun genel durumunu ”tek ayağı çukurda” olarak nitelemesinden sonra, EEA’nın yaptığı bu atılım tam zamanında oldu diyebiliriz. (R3, aynı EEA gibi, küresel işletmelere blockchain uygulamaları temin eden bir birlik ve teknoloji sağlayıcısı.)

Uzun zamandır, değeri bakımından dünyanın en büyük ikinci halka açık blockchain’i olan Ethereum etrafında yeni yeni büyüyen açık-kaynak yazılımcısı hareketini dizginlemenin daha önemli olduğunu savunan EEA, daha sonra kinayeli bir Medium yazısı kaleme alarak ‘bu yaklaşımın faydalarının’ altını çizdi.

Millar böylece, bazı EEA özelliklerinin ethereum geliştirme teklifleri olarak (EIP), halka açık ethereum için olan koda yeniden dahil edileceğinin de muhtemel olduğunu söyledi.

”Diğer aşama bir deneme atışı şeklinde planlanmakta ve kodun yayınlandığını görür görmez, onaylamaya ihtiyacımız olacak.”

Ancak hala bu çabaya olan desteği ateşlemenin yollarını aradığını belirten Millar konuşmasını şu şekilde noktaladı:

”Bunu bir topluluk olarak beraber başaralım çünkü bundan hepimiz faydalanacağız. Bizim ağımızda yer almanızı şiddetle vurguluyorum, – ne de olsa bunu yapması çok ekonomik.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment