Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Enterprise Ethereum Alliance, Yeni Bir Token Timi Kuruyor

Enterprise Ethereum Alliance yönetim kurulu başkanı Ron Resnick, yaptığı açıklamada birim olarak bir token timi kurmayı planladıklarını ifade ederken; Ethereum ve özel Blockchainler merkezinde yerleşmiş tokenler ile ilgili çalışacaklarını ve bir standardizasyon getirme amacında olduklarını ifade etti.

Bu yeni kurulacak ekibin sadece birbiri ile değişebilen tokenlere değil; aynı zamanda özel amaçlara hizmet eden tokenleri (CryptoKitties örneği gibi) de incelemeye alacağı ve bu tokenlerin iş modelleri ile ilgili çalışmalar yapacağı belitildi.

Böylelikle son dönemin popüler konularından birisi olan tokenizasyon süreçlerine de bir nevi adımını atmış olacak olan EEA’nın bu noktada neler yapacağı merakla bekleniyor. Blockchain üzerinde takas edilebilir ürünlerin yaratılması anlamına gelen tokenizasyon; son dönemde giderek popüler olmaya başlarken; birçok girişim de bu metodu fonlama süreçlerinde kullanmaya başladı.

Resnick, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Bugünden itibaren bir token timi kuruyoruz. Bu tim, takas edilebilir ERC 20 tokenleri ve takas edilemeyen ERC 721 tokenlerine odaklanacak. Esas amacımız ise, bu noktada belirli bir standardizasyonu sağlamak. Bu sayede de, bu ürünlerin çok daha iyi bir şekilde yönetilmesini ve tüm işlerin, günümüze uygun ilerlemesini sağlamak istiyoruz.”

Ethereum ağında yaşanan gelişmeleri işletme mantığı ile topluluğa aktarmaya çalışan ve bu yönde yaptığı çalışmalar ile Ethereum’a ciddi de bir katkı yapan EEA, bu son hamlesi ile birlikte, önemli bir soruna daha çare olmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment